ΕΛΑΒΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

βουλήΗ κυβέρνηση όπως ήταν και το αναμενόμενο έλαβε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. 155 βουλευτές που αποτελούν και την κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισαν “ΝΑΙ”.

Την ίδια ώρα 131 βουλευτές δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ενώ δύο ανεξάρτητοι βουλευτές και συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου, ψήφισαν παρών.

Προηγήθηκε διαμάχη των πολιτικών αρχηγών σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει ένα οδικό χάρτη εξόδου από το μνημόνιο και σταδιακής επανόρθωσης αδικιών, και την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά εκλογές, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας θα δείξει ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους 180 ψήφους για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος από τη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση έδειξε αδυναμία μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο. «Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει. Το πεπρωμένο φυγήν αδύνατον» συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή για την έξοδο από την κρίση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να εμποδίσει τη χώρα να βγει από την κρίση. «Όποιος άκουσε απόψε τον κ. Τσίπρα αντιλήφθηκε τη ματαιότητα της συνεννόησης μαζί του. Βάφτισε ΣΥΡΙΖΑ όσους βουλευτές δεν είναι ΝΔ, ακόμα και όσους θα ήθελαν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ