ΤΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΠΠΑΣΙΑ

2014-10-18 18.39.22Τις πολυποίκιλες δράσεις του συνεχίζει το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα και με την έναρξη της καινούργιας χρονιάς. Το τμήμα με τα μικρότερα παιδιά, ηλικίας 7 έως 11 ετών, πραγματοποίησε πρόσφατα μια δράση γνωριμίας στον Ιππικό Όμιλο Λάρισας.

Τα 30 παιδιά από τον Αμπελώνα, την Φαλάνη και την Γιάννουλη που αποτελούν την Αγέλη Λυκόπουλων του Αμπελώνα είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τα άλογα, να τα φροντίσουν στους στάβλους τους, να τα ετοιμάσουν για την ιππασία και φυσικά να τα ιππεύσουν. Όλα τα παιδιά χάρηκαν την γνωριμία και την επαφή τους με αυτά τα σπουδαία ζώα (κυρίως για τη Θεσσαλική ύπαιθρο) και ενθουσιάστηκαν από την ιππασία.

SAM_2972Οι προσκοπικές δράσεις είναι ενταγμένες σε ένα παιδαγωγικό πλαίσιο, με γνώμονα την ηλικία των παιδιών. Βασίζονται στο παιχνίδι, στη φαντασία και στη ζωή στη φύση και στόχο έχουν την επαφή του παιδιού με νέες εμπειρίες μέσα στο πλαίσιο αρχών και αξίων της Ελληνικής οικογένειας.

Οι βαθμοφόροι της δράσης μαζί με τους γονείς των χαρούμενων παιδιών από την εμπειρία που έζησαν, θέλουν να ευχαριστήσουν την καθηγήτρια φυσικής αγωγής και εκπαιδεύτρια ιππασίας κ. Μπελτέ Σμαράγδα για το χρόνο και την προσήλωση της, καθώς επίσης την Διεύθυνση αθλητισμού – πολιτισμού & κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων για την φιλοξενία τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ