ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΈΜΠΟΛΑ Ο ΚΑΜΑΡΑ

405Το μπλουζάκι που φόρεσε ο ποδοσφαιριστής της Λαμίας, Τζον Καμαρά, μετά το ματς με τη Λάρισα, στο οποίο αναγραφόταν μήνυμα της καμπάνιας κατά του ρατσισμού που δέχονται οι Αφρικανοί λόγω του ιού Έμπολα, προκάλεσε την κλήση του σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League.

Ο ποδοσφαιριστής που έπεσε και ο ίδιος θύμα ρατσισμού αφού όταν επέστρεψε από την πατρίδα του, τη Σιέρα Λεόνε, όταν του χορηγήθηκε υποχρεωτική άδεια υπό το φόβο ότι μπορεί να ήταν φορέας του ιού, έχει κληθεί σε απολογία με βάση το άρθρο του πειθαρχικού κώδικα που αναφέρεται σε παραπτώματα που συνιστούν δυσφήμιση του ποδοσφαίρου, και βάσει του οποίου τιμωρούνται και αθλητές που επιδεικνύουν ρατσιστικές συμπεριφορές.

Ο ποδοσφαιριστής στο παιχνίδι της περασμένης Δευτέρας με τη Λάρισα σήκωσε τη φανέλα του και εμφάνισε ένα μπλουζάκι που έγραφε: «We are West Africans. We are not a virus», δηλαδή: «Είμαστε Δυτικο-Αφρικανοί. Δεν είμαστε ιός». Το μπλουζάκι είχε τυπωμένες τις σημαίες της χώρας του, της Λιβερίας και της Γουινέας – των τριών κρατών δηλαδή που πλήττονται περισσότερο από την επιδημία του ιού Εμπολα.

Το σύνθημα είναι το μότο μιας παγκόσμια καμπάνιας κόντρα στον ρατσισμό που υφίστανται άνθρωποι καταγόμενοι από την Αφρική, λόγω της φρενίτιδας που έχει ξεσπάσει υπό το φόβο της εξάπλωσης της επιδημίας του Έμπολα.

tvxs.gr/

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ