ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ντινοπουλοςΜπορεί ο υπουργός Παιδείας ανίκανος να βρει τρόπο αντιμετώπισης των κενών στα σχολεία να προτείνει την εθελοντική εργασία στα σχολεία κάνοντας λόγο για αμοιβή των εθελοντών με επιπλέον μόρια αντί μισθού και ασφάλισης, το υπουργείο Εσωτερικών όμως έχει αντίθετη άποψη και με ανακοίνωσή του απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την εθελοντική ή μαύρη εργασία στους δήμους.

Το με αριθμ. πρωτ.: 26129/10-7-2012 απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχετικό ερώτημα της ΠΟΕ ΟΤΑ με αφορμή την εθελοντική – μαύρη απασχόληση που προωθούν πολλοί δήμοι, ξεκαθαρίζει πως το θεσμικό πλαίσιο δεν παρέχει την δυνατότητα εθελοντικής εργασίας σε Ο.Τ.Α. και ως εκ τούτου οι Ο.Τ.Α. απαγορεύεται να δέχονται την παροχή εθελοντικής εργασίας στις οργανωμένες υπηρεσίες τους.

Τί να πει τελικά κανείς για μια κυβέρνηση που ο ένας υπουργός σε ευαίσθητο υπουργείο προωθεί μια παράνομη διαδικασία αντί της νόμιμης απασχόλησης και την ίδια ώρα ένας άλλος υπουργός θυμίζει ότι δεν υφίσταται καθεστώς εθελοντικής εργασίας στο δημόσιο. Η μόνη λέξη που ταιριάζει είναι μπάχαλο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ