ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Ανακοίνωση της Κίνησης Προστασίας της Πολιτιστικής – Ιστορικής Κληρονομιάς

τσαριτσανηΑρκετό καιρό τώρα  βλέπουμε στην πλατεία της Τσαριτσάνης , μια μισοτελειωμένη  κατασκευή που ουσιαστικά την βλέπει κανείς σε κτήρια  βιομηχανικής χρήσης, κτηνοτροφικών μονάδων και αποθηκών.

Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι καταλαμβάνει χώρο πρασίνου που ηταν και η αιτία παύσης των εργασιών της κατασκευής, οι πολίτες της τσαριτσάνης το κοιτάζουν αμήχανα  εδώ και χρόνια  και αναρωτιόνται ποιος ο λόγος ύπαρξης της ,ποιές  ήταν οι ανάγκες που έπρεπε καλύψει τη στιγμή που ο εμπνευστής το αποφάσισε μόνος του σε ελάχιστο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του..

Ο προηγούμενος Δήμαρχος παρόλο τις προτάσεις τοπικών φορέων,για απόσυρση της

κατασκευής από την πλατεία και χρησιμοποίηση της για άλλους σκοπούς ,έδειξε σπουδή  στην  αδιαφορίας, όπως και για άλλες προτάσεις που   τέθηκαν   π.χ. Πύργος Μάμτζιου  , ΜνημείουΜελούνας.

Ζητούμε από τον νέο δήμαρχο ,να δει το αταίριαστο της κατασκευής όχι μόνο στα

μάτια ,αλλά και στον τόπο που ουσιαστικά λόγω μνημείων και ιστορίας ίσως είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα του δήμου.

Οιανδήποτε  σκοπιμότητα  διατήρησης της  κατασκευής περεταίρω ,που  πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει, δημιουργεί αισθήματα αγανάκτησης απέναντι σε αυτά που κληρονομήσαμε και σε αυτά που θα παραδώσουμε  και πιστεύουμε ότι τέτοια μεταχείριση δεν μας ταιριάζει  .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ