ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ“Κυβέρνηση και Τρόικα, το επόμενο διάστημα. θα επιχειρήσουν να περάσουν με κάθε τρόπο και νέα αντιδραστικά  μέτρα  Η κοινή απεργία πρέπει να αποτελέσει  ηχηρή  απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική. Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κυβέρνησης η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων”, υποστήριξε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ Δ. Παπαποστόλου, καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους στην απεργία της Πέμπτης.

Οπως ανέφερε οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας  αλλά και την εμμονή της Κυβέρνησης στη διαιώνιση των πολιτικών της ακραίας λιτότητας.

“Η ανεργία, η φτώχεια, η μείωση μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, η συρρίκνωση των  κοινωνικών δικαιωμάτων, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η φορολογική λεηλασία , το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων,  και ο περιορισμός των συλλογικών δικαιωμάτων μας γυρίζουν σε προηγούμενες εποχές.

Tο αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η πολιτική της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, με την άμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων”, σημείωσε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ειδικότερα για τους εργαζόμενους του Δημοσίου, βασικό εργαλείο για την περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους θα αποτελέσει το «νέο μισθολόγιο»

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαποστόλου επίσης βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί η υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης των 6.500 απολύσεων στο Δημόσιο, καθώς και η επιδίωξη για χιλιάδες νέες απολύσεις που θα προκύψουν από την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων, την ώρα που η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα απειλεί με νέα εκτόξευση της ανεργίας.

Φυσικά προαπαιτούμενο για την επικράτηση της βίαιης αναδιανομής των εισοδημάτων, όπως αυτή υλοποιείται με τα αλλε πάλληλα μνημόνια, είναι η εξουδετέρωση της συλλογικής έκφρασης και δράσης των εργαζομένων.

Αυτή επιχειρείται μέσω της συστηματικής συκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και την ποινικοποίηση κάθε απεργιακής κινητοποίησης .

Οπως ξεκαθάρισε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν:

Αξιοπρεπείς  μισθούς και συντάξεις– Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.

Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων  και κατάργηση των ν. 4250/2014 και 4281/2014.

Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας.

Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.

“Kαλούμε όλους  τους εργαζόμενους   να πάρουν μαζικά   μέρος στην 24ωρη  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξαν   ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ για   την Πέμπτη   27 Νοεμβρίου  2014, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί. στην Πλατεία Ταχυδρομείου¨, κατέληξε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ