Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ 26ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

B2-TXAgCEAAr295Σχετικά με το κείμενο με τίτλο: “Απίστευτη αντίδραση εκπαιδευτικών στη θέα Σύριων προσφύγων στην Αθήνα”, από τους εκπαιδευτικούς – συνοδούς των μαθητών του 26ου δημοτικού σχολείου στην Αθήνα πήραμε την παρακάτω απάντηση:

 

Σχετικά με το κείμενο με τίτλο: “Απίστευτη αντίδραση εκπαιδευτικών στη θέα Σύριων προσφύγων στην Αθήνα”, θεωρούμε σκόπιμο για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα παρακάτω:

Στις 21 Νοεμβρίου, μαθητές μας συνοδεία των δασκάλων τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη Βουλή. Στην πορεία μας προς τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος,  αντιληφθήκαμε πως υπήρχε διαμαρτυρία Συρίων γονιών και παιδιών στη Λεωφόρο Αμαλίας..

Συνειδητή μας επιλογή ως συνοδοί-εκπαιδευτικοί ήταν να ακολουθήσουμε τη διαδρομή που θα έφερνε σε επαφή τους μαθητές μας με τους Σύριους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες. Όπως είναι καταγεγραμμένο στις δράσεις μας, συνοδός εκπ/κός διάβασε μεγαλόφωνα κάποια από τα αιτήματά τους και εξήγησε στους μαθητές τις συνέπειες του πολέμου και το δράμα των Συρίων προσφύγων. Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στο σχολείο μας, κάνοντας τον απολογισμό της εκπαιδευτικής μας επίσκεψης, συζητήσαμε ξανά με τους μαθητές μας και για τους Σύριους πρόσφυγες που συναντήσαμε και μάλιστα και για την απεργία πείνας που ξεκίνησαν.

Ουδέποτε ειπώθηκε η αναφερθείσα έκφραση ‘φύγετε από κει’ που είναι στη φαντασία της «δημοσιογράφου»,  και οι προτροπές των συνοδών εκπ/κών προς τους μαθητές αφορούσαν την ασφαλή και έγκαιρη προσέλευση στη Βουλή, που ήταν αυτονόητη υποχρέωσή μας.

Η δημοσίευση του εν λόγω κειμένου, χωρίς μάλιστα προηγούμενη επικοινωνία-διασταύρωση της αλήθειας με την ομάδα των συνοδών εκπαιδευτικών, σκοπό έχει μόνο τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων γι’ αυτό είναι κακοήθης ενέργεια. Η ‘δημοσιογράφος’ κα Παπουτσή παραποιεί την αλήθεια και εκτίθεται κυρίως στα μάτια των ΜΕΓΑΛΩΝ ανήλικων των οποίων τα αισθήματα επιδίωξε δήθεν να εκφράσει. Αν πραγματικά πιστεύει στα όσα γράφει την ΚΑΛΟΥΜΕ εκπαιδευτικοί και μαθητές στο σχολειό μας για έναν ουσιαστικό διάλογο αλήθειας και ήθους.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών-συνοδών του 26ου Δημ. Σχ. Λάρισας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ