ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ

σαμαροβενΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

Το ένα μετά το άλλο ρίχνουν τα χαστούκια στην κυβέρνηση και στους πρόθυμους υποτακτικούς τους οι δανειστές της τρόικας και δυστυχώς χωρίς τσίπα οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πρωτίστως και οι βαστάζοι υπουργοί τους δευτερευόντως ενώ έχουν φάει το φτύσιμο της αρκούδας προσπαθούν να μας πείσουν ότι ψιχαλίζει.

Αντί να βγουν γενναία και να πουν με κάθε ειλικρίνεια ότι η τρόικα με την καθοδήγηση της Γερμανίας θέλει να καθυποτάξει και να διαλύσει περαιτέρω τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται και να αποδέχονται και τις νέες απαιτήσεις, ψάχνουν και βρίσκουν δικαιολογίες για να παραμείνουν λίγο ακόμη στις καρέκλες της εξουσίας.

Για να καλύψουν την αποτυχία τους στις πρόσφατες «διαπραγματεύσεις», του Παρισιού, έψαξαν και βρήκαν δικαιολογίες που είναι πνιγμένες στο ψέμα.

Πρώτα από όλα προσπάθησαν να φορτώσουν τις αποτυχίες τους και τις εμμονές της τρόικας για νέες περικοπές στην εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα που όπως σημειώνουν, χωρίς ντροπή, οφείλεται στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά εκλογές και θέλει να ρίξει την κυβέρνηση.

Σαν να μην έφτανε αυτή η χοντροκομμένη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία μπαρούφα τους, κρύβοντας επιμελώς ότι το ΔΝΤ κυρίως, βάσει των συμφωνηθέντων, παραμένει μέχρι και το 2016 στην Ελλάδα, βγήκαν και μίλησαν περί παράτασης για τεχνικούς λόγους του μνημονίου.

Αλήθεια, πόσα ακόμη ψέματα θα επιστρατεύσουν για να συνεχίσουν το λαομίσητο έργο της διάλυσης της χώρας;

Γιατί δεν βγαίνουν να πουν ότι η τρόικα πατώντας στις συμφωνίες που έχουν ψηφίσει οι βουλευτές των δύο κομμάτων, αλλά και όσοι άλλοι κατά καιρούς θέλησαν να μας σώσουν (ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητοι), δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από όσα ζήτησε εδώ και καιρό για μειώσεις συντάξεων, για ενιαίο ΦΠΑ, για νέο μισθολόγιο, για αλλαγές στο συνδικαλισμό, για περαιτέρω εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας;

Γιατί δεν λένε ότι όση ανάπτυξη και αν πετύχουν, λόγω του επαχθούς δυσβάσταχτου δημόσιου χρέους η χώρα θα παραμείνει βουτηγμένη στην ύφεση και στην ανεργία, αφού τόκοι και χρεωλύσια ίσα με το 10%του σημερινού ΑΕΠ δεν μπορούν να πληρωθούν.

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έθεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του χρεους, αλλά αντίθετα βγήκαν με σημαία τη βιωσιμότητά του;

Πόσο ακόμη θα εγκληματούν σε βάρος του λαού και της χώρας;

Τι περιμένουν και δεν τσακίζονται να φύγουν;

Τι θέλουν να δουν; Τα ελληνόπουλα να πεθαίνουν της πείνας στα σχολεία; Τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους άνεργους να αυτοκτονούν μαζικά μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι πολιτικές τους;

Δεν καταλαβαίνουν ότι όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησαν στρατιές εκατομμυρίων υπερχρεωμένων που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ