ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ…

20141121ΚοιλάδαΜε μεγάλη χαρά οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Γυμνασίου-Λυκείου Κοιλάδας για να ενημερώσουν τους μαθητές γενικά για τον εθελοντισμό και πιο εξειδικευμένα για τη δράση «Σώζω σπόρους». Μια τετραμελής ομάδα Ενεργών Πολιτών μετέβη στην Κοιλάδα την περασμένη Παρασκευή 21 Νοεμβρίου και επισκέφτηκε τα σχολεία.

Με βιωματικά παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο των σχολείων και με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών, τα παιδιά διαπίστωσαν στην πράξη πόσο πιο αποτελεσματικό είναι να λειτουργούν σαν ομάδα, παρά σαν άτομα.

Με ένα άλλο παιχνίδι, κατάφεραν να «καταρρίψουν» το μαθηματικό αξίωμα που λέει ότι δύο παράλληλες ευθείες δε συναντιούνται ποτέ, και να αποδείξουν πως δεν ισχύει στις ανθρώπινες σχέσεις, καθώς άνθρωποι που διάγουν παράλληλους και αντίθετης κατεύθυνσης βίους, μπορούν ενώνοντας τα χέρια τους και τις δυνάμεις τους για έναν ευγενή σκοπό, να πορευτούν μαζί, να συνεργαστούν και τελικά να τον υλοποιήσουν!
Η συνάντηση συνεχίστηκε στο γυμναστήριο των σχολείων όπου παρουσιάστηκαν με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού οι πολυποίκιλες δράσεις των Ενεργών Πολιτών, δίνοντας έμφαση στην οικολογική δράση «Σώζω σπόρους». Η δράση αυτή αφορά την προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης των παραδοσιακών σπόρων του τόπου μας, μέσω της καλλιέργειάς τους και της αναπαραγωγής τους.

20141121Κοιλάδα2Χαρίστηκαν στα παιδιά αρκετοί σπόροι παραδοσιακών φυτών από την Τράπεζα Σπόρων των Ενεργών Πολιτών, με σκοπό να τα ενθαρρύνουν να δημιουργήσουν τον δικό τους λαχανόκηπο. Επίσης, έγινε επίδειξη κατασκευής αυτοποτιζόμενης γλάστρας από ανακυκλώσιμα υλικά.
Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν πολύ έντονο για όλα όσα έγιναν σ’ αυτή την ενημερωτική-εκπαιδευτική συνάντηση, γεγονός πολύ αισιόδοξο, καθώς αυτά τα παιδιά θα αποτελέσουν τους αυριανούς εθελοντές!
Τέλος, οι Ενεργοί Πολίτες πριν πάρουν στο δρόμο της επιστροφής, προσκάλεσαν τα παιδιά και τους καθηγητές τους, να επισκεφτούν τη Στέγη Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. και να λάβουν μέρος σε κάποιες δράσεις τους, πρόσκληση την οποία με μεγάλη χαρά αποδέχτηκαν!

20141121Κοιλάδα4

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ