ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

δρομοςΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σε όλο το δήμο Τυρνάβου εργασίες αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας με συνεργείο που συγκρότησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αλ. Χατζηκρανιώτης και το οποίο επιχειρεί να βελτιώσει μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση εξαιτίας της πλήρους εγκατάλειψης των τελευταίων 4 χρόνων.

Ηδη το συνεργείο του δήμου προχώρησε σε αποκατάσταση των κτηνοτροφικών δρόμων στο Δαμάσι και στο Δαμασούλι, έκανε σημαντικές εργασίες στην περιοχή «Γκαβάνες» του Τυρνάβου και τώρα κάνει αποκαταστάσεις στην αγροτική οδοποιία του Αμπελώνα. Ηδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον δεύτερο δρόμο Αμπελώνα – Τυρνάβου και στο παράλληλο δίκτυο της συγκεκριμένης περιοχής ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται εργασίες στην περιοχή του πεδίου βολής του Αμππελώνα.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηκρανιώτης μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα και όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα γίνουν αποκαταστάσεις αγροτικής οδοποιίας, στο Αργυροπούλι, το Ανω Αργυροπούλι, τη Ροδιά, τα Δελέρια, τα Δένδρα και την Πέρα Χώρα, ενώ αφού ολοκληρωθεί το έργο σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν ανάλογες εργασίες και στο αγροτικό δίκτυο του Τυρνάβου.

δρομος2«Με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε και παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ένα σημαντικό έργο που θα διευκολύνει την καθημερινότητα γεωργών και κτηνοτρόφων του δήμου μας, θεωρώντας πρωταρχικό μας στόχο τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού Αλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αγροτικοί δρόμοι σε όλο το δήμο εξαιτίας της πολυετούς εγκατάλειψης έμοιαζαν με βομβαρδισμένο τοπίο. Ευελπιστούμε ότι μέχρι τηνάνοιξη και παρά τις αντιξοότητες και τα απρόβλεπτα θα έχουν ολοκληρώσει μια ουσιαστική παρέμβαση σε ένα οδικό δίκτυο που ίσως και να ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκρανιώτης.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

δρομος3Εν τω μεταξύ την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις που έγιναν στο δίκτυο των αγροτικών δρόμων του Αμπελώνα εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου Κτηνοτρόφων του Αμπελώνα Ζ. Παρλίτσης κάνοντας λόγο για μια σημαντική παρέμβαση διευκολύνει κατά πολύ την πρόσβαση κυρίως των κτηνοτρόφων στις εγκαταστάσεις τους.

“Ικανοποιείται ένα αίτημα χρόνων του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής” σημείωσε ο κ. Παρλίτσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ