ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΝ Ν. ΡΩΜΑΝΟ

???????????????????????????????Η παράταξη συνΠολιτεία του δημάρχου Τυρνάβου Π. Σαρχώση με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες γύρω από την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών στον Ν. Ρωμανό και μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή εξαιτίας της κρατικής αδιαλλαξίας, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα του Ν. Ρωμανού για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Για 24η ημέρα ο κρατούμενος των φυλακών Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για την απόφαση των αρχών να μην του χορηγούν εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή του και να δώσει εξετάσεις, όπως άλλωστε γίνεται με όλους τους κρατούμενους που έχουν πετύχει την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή του που πλέον βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, κανείς από την επίσημη πολιτεία δεν φρόντισε να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Επειδή θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο σήμερα στο βωμό της όποιας προσπάθειας επίδειξης δύναμης από την πλευρά του κράτους να μπαίνει σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή, επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να ισχύουν οι νόμοι και οι διατάξεις της κάθε ευνομούμενης πολιτείας για όλους τους πολίτες, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα, καλούμε την κυβέρνηση να δώσει ακόμη και σήμερα λύση στο πρόβλημα, ικανοποιώντας το αίτημα του Ν. Ρωμανού για τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Πιστεύοντας ότι η δημοκρατία στην πατρίδα μας δεν κινδυνεύει, και επειδή το κράτος δεν θα πρέπει να είναι τιμωρός, αλλά να δίνει σε όλους μια δεύτερη ευκαιρία, ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιδί 21 χρόνων, θα πρέπει το κράτος να σταματήσει να συμπεριφέρεται εκδικητικά στον Ν. Ρωμανό δίνοντάς του την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα και να δώσει εξετάσεις στη σχολή στην οποία πέτυχε το καλοκαίρι την εισαγωγή του.

Πιστεύουμε ότι ήλθε η ώρα , επειδή κινδυνεύει μια ανθρώπινη ζωή ενός νέου παιδιού, να παρέμβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενος στον θεσμικό του ρόλο και δείχνοντας ότι η Ελληνική Δημοκρατία, μπορεί να φερθεί με ανθρωπιά και κυρίως με ισονομία και ισοπολιτεία.

Ας σπεύσουν να δώσουν λύση πριν είναι πολύ αργά”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ