ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

ΚΕΛΛΑΣ (Αντιγραφή)Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις επιστροφές ΦΠΑ, λόγω του συμψηφισμού που γίνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές, εξέφρασε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, κατά την διάρκεια της τοποθέτησής  του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ ζήτησε να υπάρξουν άμεσα διευκρινίσεις και  για το θέμα στις συντάξεις του ΤΣΑΥ.

Ο κ. Κέλλας τόνισε πως είναι λογικό  να υπάρχει συμψηφισμός των επιστροφών με τις ασφαλιστικές εισφορές, όμως χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός να συμβαίνει αυτό, όσο το σύστημα δεν είναι έτοιμο να ρυθμίζει άμεσα όλες αυτές τις διαδικασίες.

«Υπογράψατε τον Αύγουστο, την απόφαση του συμψηφισμού, ενώ το σύστημα ήταν τυφλό. Φτάσαμε στον Δεκέμβριο και ακόμη δεν έχουν πάρει επιστροφή ΦΠΑ αυτοί οι οποίοι ήταν τουλάχιστον ασφαλιστικά ενήμεροι, ή η επιστροφή ΦΠΑ ήταν πολλή μεγαλύτερη από την ασφαλιστική οφειλή» τόνισε, «Αυτό δεν μπορούσε να εφαρμοστεί από την ώρα που θα ήμασταν έτοιμοι κύριε Υπουργέ; Γιατί θα έπρεπε ο κόσμος να ταλαιπωρείται στις εφορίες; Γιατί θα έπρεπε να έχει μπει μέσα στο σύστημα η επιστροφή ΦΠΑ, να πηγαίνει κάποιος να την πάρει και να του λένε ότι δεν μπορούν να του τη δώσουν, γιατί δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα;», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Όσον αφορά το θέμα με τις συντάξεις του ΤΣΑΥ ο κ. Κέλλας, επεσήμανε στον αρμόδιο Υπουργό πως το συγκεκριμένο ταμείο δεν είναι επικουρικό και δεν έχει κοινωνικούς πόρους, με τους συνταξιούχους γιατρούς, φαρμακοποιούς, κτηνιάτρους  που δεν έχουν άλλο ταμείο, να πληρώνουν επιπλέον 40% ετησίως, ώστε να πάρουν επιπλέον σύνταξη.

«Οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι κτηνίατροι,  πλήρωναν επί σειρά ετών μεγάλες εισφορές για να πάρουν την επιπλέον σύνταξη. Τώρα τι πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι, να συνεχίζουν να πληρώνουν; Αυτό το ταμείο δεν είναι στην κατηγορία των επικουρικών. Τι πρέπει τελικά να κάνει κάποιος, να συνεχίζει να πληρώνει, να σταματήσει, να ζητήσει επιστροφή για τα επιπλέον χρήματα που πλήρωσε; Πάρτε μα υπεύθυνη θέση, άμεσα», δήλωσε ο Λαρισαίος πολιτικός, κλείνοντας την ομιλία του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ