ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗμερίδα με θέμα «Η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία συρρικνώνεται-Διεκδικούμε Μόρφωση και Δουλειά για Όλους» πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ του νομού και της επιτροπής αγώνα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και παρουσία του προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε λόγο για βάρβαρη πολιτική συνεχών περικοπών, τονίζοντας παράλληλα πως τα αποτελέσματά της είναι πλέον πολλαπλασιαστικά και όχι αθροιστικά.

«Θίγεται πλέον ξεκάθαρα η δημοκρατία, η καρδιά και το περιεχόμενο του δημόσιου σχολείου», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Κοτσιφάκη, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για την Τράπεζα Θεμάτων υποστήριξε πως «… η εμπειρία ενός χρόνου έδειξε όχι μόνο πόσο δυσκόλεψαν τα πράγματα αλλά και πόσο αλλοιώθηκε πλέον το περιεχόμενο της εκπαίδευσης στη χώρα μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν τόσο η Γιώτα Ιωαννίδου, πρώην μέλος ΚΕΜΕΤΕ ΟΛΜΕ, όσο και το μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ Παύλος Αντωνόπουλος, που ήταν κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤέλος, παρέμβαση στην ημερίδα με διανομή έντυπου υλικού αλλά και με ανάρτηση πανό έξω από το Χατζηγιάννειο  Πνευματικό Κέντρο πραγματοποίησαν  τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης Κατσίγρα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον κρατούμενο απεργό πείνας Ν. Ρωμανό και καλώντας τους παρευρισκόμενους στο αυριανό συλλαλητήριο στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ