Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΑΣΤΡΙΚΟ BYPASS

HJ75Πριν από περίπου ένα χρόνο η 12χρονη Alexis Shapiro υποβλήθηκε σε μείζονα, αλλά  σωτήρια, επέμβαση για να διορθώσει μια σπάνια πάθηση που την ανάγκαζε να νιώθει συνέχεια πείνα, με αποτέλεσμα την γρήγορη αύξηση του σωματικού της βάρους. Η επέμβαση της χάρισε και πάλι την παιδική της ηλικία, σύμφωνα με τη μητέρα της.

Η πάθηση που έχει, προκλήθηκε από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο που έγινε το 2011 για την αφαίρεση καλοήθους όγκου. Παρουσίασε κατακόρυφη πτώση της λειτουργίας του μεταβολισμού της και μέσα σε δύο χρόνια έβαλε περισσότερα από 63 κιλά, παρά την αυστηρή δίαιτα και το πρόγραμμα άσκησης.

Οι γιατροί συνέστησαν  γαστρικό bypass, αλλά οι Shapiro δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έξοδα, ενώ η ασφαλιστική τους εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει. Οι γιατροί τους προειδοποίησαν ότι, χωρίς την επέμβαση, η Alexis θα συνέχιζε να παίρνει ένα περίπου κιλό την εβδομάδα.

Η μητέρα της είπε τότε στο FoxNews, “Γίνεται όλο και δυσκολότερο. Κάθε μέρα υπάρχει και κάτι νέο που δεν μπορεί να κάνει. Πληγώνεται. Νιώθει άβολα. Είναι ένας αγώνας.”

Ευτυχώς, κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα χρήματα μέσω διαδικτύου, και έτσι το Μάρτιο, η 12χρονη έγινε μια από τους νεότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ που υποβλήθηκαν σε μανίκι γαστρεκτομή.

Η μικρή έχει χάσει μέχρι σήμερα πάνω από 22 κιλά και η σωματική, αλλά και συναισθηματική της υγεία έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

“Μετά από τόσο μεγάλες δυσκολίες και αγώνες με τα συναισθήματά της, είμαι ευγνώμων που κάθε μέρα βλέπω την Alexis να αισθάνεται όλο και πιο άνετα και να γίνεται πιο σταθερή συναισθηματικά. Η αυτοπεποίθησή της αναδύεται και αγαπώ την κάθε στιγμή!” δηλώνει η μητέρα της.

Η οικογένεια συνεργάζεται με το νοσοκομείο για να μάθει περισσότερα σχετικά με την κατάστασή της και να βοηθήσει και άλλα παιδιά που κάνουν τον ίδιο αγώνα.

aol.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ