ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

IMG_3377Η πρόταση ανάδειξης και αξιοποίησης της κοιλάδας των Τεμπών  που  θα γίνει μέσα από ήπιες παρεμβάσεις με σεβασμό στο περιβάλλον όσων επιτρέπονται να αναπτυχθούν σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη «Natura», παρουσιάστηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Τεμπών.

Μιλώντας για το έργο ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός το χαρακτήρισε έργο  προστιθέμενης αξίας, με ιδιαίτερη σημασία για όλη τη χώρα. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κ. Κολλάτος έκανε λόγο για ενα έργο και μια προσπάθεια που δεν ειναι μονο του Δήμου Τεμπών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλα ειναι ενα έργο Πανελλήνιας εμβέλειας με αντίκτυπο θετικό σε ολόκληρη την υφήλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Κολλάτο η πρόταση αντιμετωπίζει την Κοιλάδα ως ενα ενιαίο πάρκο, στο οποίο μπορεί ο επισκέπτης να αναπτύξει διάφορες δραστηριότητες, οπως διέλευση της κοιλάδας μέσα από μονοπάτια , με την δρεζινα των Τεμπών , με ποδήλατο με το ποταμόπλοιο, δράσεις ανάδειξης του τουρισμού ενώ προβλέπει τη δημιουργία μουσείου σιδηροδρόμων ,ανάδειξη χλωρίδας πανίδας , ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού κ.λπ..

Η προσπάθεια ξεκίνησε εδω και  δυο χρονια ,αφου αντιληφθήκαμε την σημασία ανάδειξης αυτού του Παγκόσμιου μνημείου της φύσης ,της Κοιλάδας των Τεμπών.

IMG_3382Η προσέγγιση που γινεται , σκοπό εχει να καταδείξει την αναγκαιότητα προβολής και αξιοποίησης της Κοιλάδας των Τεμπών , έτσι ώστε με τις απαραίτητες παρεμβάσεις που προτείνονται να ανακοπεί η απαξίωση της , να αναδειχθεί και να αποτελέσει τοπο επίσκεψης και δραστηριοτήτων ,να αποτελέσει τοπο προορισμού και οχι απλα διέλευσης ,οπως άλλωστε επιβάλλεται για εναν τοπο αντάξιο της σπουδαιότητας του.

Μια πρόταση που φιλοδοξούμε να γινει μετα απο κάποιες παρεμβάσεις, οριστική μελέτη και να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ( της περιφέρειας Θεσσαλίας)

Η μελέτη έγινε αφιλοκερδώς από το μελετητικό γραφείο του κ. Κατσαρού.

Στην παρουσία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Γρηγ. Παπαχαραλάμπους ,οι Δήμαρχοι Αγιάς κ. Α. Γκουντάρας, Τυρνάβου κ.Παν.Σαρχώσης ,Κιλελέρ κ. Αθαν.Νασιακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Παναγ. Γούλας ,οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Δ. Παπαδημόπουλους , Μ. Μάμαρα, Κ. Δεσπόπουλος .Περιφερειακοί Σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι του Δ.Τεμπών, Δημοτικοι Σύμβουλοι ,Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων , Πρόεδροι οργανισμών , Πρόεδροι φορέων- Συλλόγων και άλλοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ