ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

melia«Το στοίχημα αυτών των εκλογών δεν αφορά ούτε κόμματα, ούτε, πολύ περισσότερο, πρόσωπα. Αφορά την ίδια την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό το στοίχημα η Ελλάδα θα το κερδίσει γιατί οι πολίτες καταλαβαίνουν και με την ψήφο τους θα στηρίξουν τη ΝΔ δίνοντας ισχυρή εντολή στον Αντώνη Σαμαρά».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής μάχης ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, περιοδεύοντας σε χωριά του Δήμου Κιλελέρ και πιο συγκεκριμένα σε Μελία, Μέλισσα, Αχίλλειο, Σωτήριο και Αρμένιο, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Λένε στον ΣΥΡΙΖΑ πως θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Θα το έχετε ακούσει φαντάζομαι. Είναι το πρόγραμμα που «μυρίζει» ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 όταν τα έδιναν όλα σε όλους. Είναι το πρόγραμμα που μυρίζει «επίσης» ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, όταν πριν λίγα μόλις χρόνια «λεφτά υπήρχαν» με τη γνωστή σε όλους κατάληξη.

MELISSA1Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσει να κάνει μόνον κάποια απ’ όσα λέει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα λείψουν από την ελληνική οικονομία 35-38 δισεκατομμύρια! Που θα τα βρουν αυτά τα 35 με 38 δισ; Από πού θα τα πάρουν; Και από πού θα κόψουν; Και επιπλέον πως θα χρηματοδοτηθεί η χώρα στα τέλη του Μάρτη, όταν και τελειώνουν τα ταμειακά αποθέματα;

Μιλάνε συνεχώς για επαναδιαπραγμάτευση. Οι δανειστές δια στόματος Σόϊμπλε(και όχι μόνο), μόλις τις προάλλες ξεκαθάρισαν πως οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από τη χώρα δεν μπαίνουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης; Άρα; Θα προσχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες; Αυτό όντως θα ήταν μια λύση και ένας δρόμος διαφορετικός, οφείλουν όμως να το πούνε καθαρά στον ελληνικό λαό. Να του εξηγήσουν πως μπορεί, εξαιτίας αυτής της τακτικής, να βρεθούμε εκτός ευρώ. Κι ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Κάτι τέτοιο ο κ. Τσίπρας υποτίθεται πως το απορρίπτει. Οι Λαφαζάνης-Στρατούλης το επικροτούν. Ποιον να πιστέψουμε; Ποιος θα επικρατήσει στην εσωτερική διαμάχη; Και γιατί η χώρα θα πρέπει να σέρνεται πίσω από τις εσωτερικές διαμάχες συνιστωσών οι οποίες βλέπουν το μέλλον της χώρας σαν μια παλιά τριτοκοσμική Σοβιετία;

Απαντήσεις κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντήσεις αναλυτικές, λεπτομερείς και κοστολογημένες. Για να ξέρει κάθε Έλληνας τι ξημερώνει στον τόπο.

Εκτός και αν η απάντηση είναι αυτή που καταγράφεται στην Διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί όπου αναφέρεται πως «η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων». Όπως αναφέρεται, «για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν, στην περίπτωση εκβιασμού, όλα τα όπλα»,μεταξύ των οποίων και «η διακοπή πληρωμών». Ας το πούμε λοιπόν ξεκάθαρα: διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δηλαδή στάση πληρωμών. Δηλαδή χρεοκοπία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας, για να καταλήξει λέγοντας πως «οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει με τις τεράστιες θυσίες που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, Δεν θα επιτρέψει, δε, πολύ περισσότερο, στον ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ