Ο ΣΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕ ΡΙΖΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΥΤΡΩΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

Ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

ΣΥΡΙΖΑ1Μια κατάκοπη κυβέρνηση, αφού ξεπούλησε για μια μπουκιά ψωμί την ΑΤΕ, έκανε τον τραπεζικό δανεισμό απλησίαστο, κλείνει τα εργοστάσια ζάχαρης, φορολογεί χωράφια-σπίτια-αγροτικές εγκαταστάσεις, φορολογεί το αγροτικό εισόδημα από το πρώτο ευρώ, παρακρατεί ενισχύσεις και επιστροφές, συμφωνεί στη μείωση των ενισχύσεων της ΚΑΠ και τόσα άλλα, φεύγοντας προσπαθεί να υπερασπιστεί την ερήμωση της υπαίθρου με μόνο όπλο τον φόβο.

Θυμίζουμε, όμως, στους κατασκευαστές του φόβου και στον κ. Σαμαρά ότι στις τελευταίες εκλογές ο αγροτικός πληθυσμός είχε τις μεγαλύτερες ποσοστιαία μετατοπίσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε ακόμη ότι πριν λίγες μέρες από τη Λάρισα, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις πρώτες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας (αναπτυξιακή Αγροτική Τράπεζα, διαχείριση κόκκινων δανείων, νέο θεσμικό πλαίσιο για τους συνεταιρισμούς, μείωση κόστους παραγωγής με φθηνό πετρέλαιο-ρεύμα- εφόδια, παρεμβάσεις στις υποδομές για αποταμίευση και αξιοποίηση του υδάτινου δυναμικού, επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, αναθεώρηση της ΚΑΠ με αύξηση των ενισχύσεων).

Στις επόμενες «είκοσι μέρες που θα συγκλονίσουν τον κόσμο» οι αγρότες δίνουν τη δική τους απάντηση σ’ αυτούς που σπέρνουν το φόβο και θερίζουν περιφρόνηση, γιατί το μέλλον ξεκίνησε!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ