ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ, ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ

ΠΑΡΛΙΣε αναβρασμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι που πλέον είναι πεπεισμένοι ότι η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τους εμπαίζει για το θέμα της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 και του 2014 και εκφράζουν φόβους ότι δεν θα τους γίνει άλλη πληρωμή, με αποτέλεσμα να χάσουν χιλιάδες ευρώ που είναι απαραίτητα για να συνεχίσουν την παραγωγική τους διαδικασία.

Χθες αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων του Αμπελώνα με επικεφαλής τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Ζήση Παρλίτση, επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα, χωρίς όμως να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημά τους.

Με δεδομένη αυτή την εξέλιξη και επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πολλοί κτηνοτρόφοι να πάθουν ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή, όπως τόνισε ο κ. Παρλίτσης στο paidis.com, αν δεν πληρωθουν οι κτηνοτρόφοι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, τότε θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας αγωγές κατά του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Καρασμάνη και Κουκουλόπουλου, αλλά και κατά του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αποστολάκου, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την εξαφάνιση χιλιάδων στρεμμάτων βοσκοτόπων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Εν τω μεταξύ η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας καλεί όλους τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας σε έκτακτη σύσκεψη στον Τύρναβο στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ όπου θα παρθούν αποφάσεις για την κακή πληρωμή της εξισωτικής των ετών 2013 & 2014

Σε ανακοίνωση κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

“Απαιτούμε την άμεση πληρωμή όλων των κτηνοτρόφων με βάση την πληρωμή του έτους 2012 και άμεση τακτοποίηση του θέματος των βοσκοτόπων ειδάλλως θα απευθύνουμε στην Δικαιοσύνη για να μπορέσουμε να  υπερασπιστούμε τα συμφέροντα  μας.

Καλούμε όλους τους πολιτικούς  να ακούσουν το πρόβλημά μας ενημερώνοντας τους ότι δεν θα δοθεί λόγος σε κανένα πολιτικό. Επίσης όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και υπηρεσίες που έχουν σχέση στην υπόθεση των επιδοτήσεων.

Συνάδερφοι κτηνοτρόφοι θα πρέπει  όλοι ενωμένοι να  αποκαλύψουμε με κάθε τρόπο ποιος έδωσε την εντολή της καταπάτησης των βοσκοτόπων και  δημιούργησε αυτή την χαοτική κατάσταση στον κτηνοτροφικό κλάδο”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ