ΑΤΑΚΤΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ; – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΒΕΛΓΙΔΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ

ZE241Σαν να μην έφταναν τα σκάνδαλα που έχουν ταρακουνήσει έως τώρα τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, ήρθε ένα ακόμη που σχετίζεται με… ροζ αταξίες του Χουάν Κάρλος. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει την υπόθεση γυναίκας που ισχυρίζεται ότι είναι κόρη του.

Η Βελγίδα νοικοκυρά Ινγκριντ Ζαν Σατό, που έχει γεννηθεί το 1966, ισχυρίζεται ότι ο Χουάν Κάρλος είναι πατέρας της και για την υπόθεση θα γίνει ακροαματική διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μήνυση σε βάρος του 77χρονου, ο οποίος έχασε την ασυλία από τις διώξεις τον περασμένο Ιούνιο, όταν κατέβηκε από το θρόνο παραχωρώντας τον στο γιο του, Φελίπε.

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο απέρριψε ένα δεύτερο αίτημα πατρότητας, από τον Ισπανό σερβιτόρο Αλμπέρτο Σολά Χιμένεζ, ο οποίος ισχυρίζεται επίσης ότι είναι παιδί του Χουάν Κάρλος. Ο Σολά υποστηρίζει ότι η μητέρα του, κόρη γνωστού τραπεζίτη της Βαρκελώνης, είχε σχέση με τον βασιλιά, πριν εκείνος παντρευτεί τη βασίλισσα Σοφία.

Ο Σολά και η Σαρτιό ένωσαν τις δυνάμεις τους το 2012 και έκαναν τεστ DNA, το οποίο έδειξε ότι υπάρχει 91% πιθανότητα να έχουν ένα γονιό κοινό. Τότε, η προσπάθειά τους να κινηθούν δικαστικά ώστε να υποβληθεί και ο Χουάν Κάρλος στο τεστ απέτυχε, καθώς εκείνος προστατευόταν από διώξεις μια και ήταν βασιλιάς.

Τα τελευταία χρόνια, τα σκάνδαλα έχουν ταρακουνήσει για τα καλά το βασιλικό οίκο της Ισπανίας. Το πολυτελές ταξίδι του Χουάν Κάρλος για κυνήγι ελεφάντων στην Μποτσουάνα, ενώ η χώρα μαστιζόταν από την οικονομική κρίση, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Δεν είναι ο μόνος όμως που έχει δικαστικές περιπέτειες. Η κόρη του, πριγκίπισσα Σοφία, παραπέμφθηκε σε δίκη πρόσφατα, καθώς η ίδια κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ο σύζυγός της, Ινάκι Ουρντανγκάριν, για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

iefimerida.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ