ΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ: ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

ΤΣΙΚΡΙΤΣΣτην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 22 Γενάρη 2015 στο Δημοτικό Θέατρο ΜΑΞΙΜ Τυρνάβου μίλησε την Πέμπτη ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Στέλιος Τσικριτσής. Ο υποψήφιος βουλευτής στην ομιλία του μεταξύ των άλλων επεσήμανε:

“Εμείς οι αγρότες ξέρουμε καλά πως ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με αγώνες στο δρόμο. Κερδίσαμε από τους αγώνες στα μπλόκα. Οι αγρότες να μην πληρώσουν το φόρο επιτηδεύματος για 5 χρόνια, που αντιστοιχεί σε 600 € το χρόνο. Σ΄αυτούς τους αγώνες το ΚΚΕ ήταν παρόν και μπροστά, όπως και σ΄όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων. Στους αγώνες για την Υγεία και την Παιδεία, το ΚΚΕ ήταν παρόν και θα εξακολουθήσει να είναι. Το 2012 όταν το ποσοστό του ΚΚΕ μειώθηκε σχεδόν στο μισό της εκλογικής του δύναμης, πόσο το κίνημα και αυτοί οι αγώνες υποχώρησαν”.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε, “ότι ούτε η ΝΔ, ούτε  ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ανάκτηση των απωλειών σε προ κρίσης επίπεδα. Η ΝΔ επιστρατεύει το φόβο και πρόεδρός της, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, λέει να συνεχιστεί η σταθερότητα.  Και αυτή η σταθερότητα που εφαρμόζει το κόμμα του, η συνέχιση αυτής της πολιτικής του έφθασε 1,5 εκατ. ανέργους. Στο 25,5% έφτασε η ανεργία το τρίτο τρίμηνο του 2014, το 49% σε ηλικίες 15-24 και στις γυναίκες φθάνει στο 56,6% . Είναι η σταθερότητα όπου το 1,5 εκατ. εργαζομένων αμοίβεται το μήνα με 500 € μικτά, των προγραμμάτων μερικής απασχόλησης των 5μηνων και προγραμμάτων voucher με μηνιαίες αποδοχές με 490 και 425 € αντίστοιχα. Είναι η σταθερότητα της κατάργησης της σύνταξης για όσους γεννήθηκαν μετά το 1974 και η συνέχιση από το πετσόκομμα των συντάξεων. Είναι η σταθερότητα που για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, που μεταφράζεται με χρέη προ το ΟΑΕΕ, κάνοντάς τους ανασφάλιστους και τους ίδιους και τις οικογένειές τους, λουκέτο στα μαγαζιά  τους”.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Τσικριτσής είπε ότι: “ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είναι ενάντια σ΄αυτό το σκηνικό, αλλά κρύβει και λόγια, παραπλανεί. Ποντάρει στην λαϊκή αγανάκτηση για να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις, ότι αρκεί να φύγουν αυτοί που κυβερνούν τώρα  και να έρθει αυτός στην κυβέρνηση. Δηλαδή η λογική του μικρότερου κακού…”

“Βρισκόμαστε στο 2015 και με οποιαδήποτε κυβέρνηση θα έχουμε νέα αντιλαϊκά μέτρα. Γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ αν έρθει στην κυβέρνηση συμφωνία θα υπογράψει. Συμφωνία με όρους δηλαδή μνημόνιο, και αν δεν το πουν μνημόνιο θα το ονομάσουν κάπως αλλιώς…”

“Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη συνενοχή του ΚΚΕ στην αντιλαϊκή  πολιτική που θέλει να χαράξει. Κάλυψη στην ήδη λερωμένη φωλιά τους. Ανοχή ζητούν για να απελευθερώσουν όπως λένε το λαό από τα βαριά δεσμά του μνημονίου. Απελευθέρωση σημαίνει, δίνω πίσω στο λαό ότι του πήραν με το μνημόνιο, ούτε αυτό υπάρχει στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούν ανοχή γιατί ξέρουν ότι το ΚΚΕ θα κάνει το καθήκον του την επόμενη μέρα των εκλογών, όποιος και αν είναι κυβέρνηση. Θέλουν να αποδυναμώσουν την ενοχλητική φωνή του ΚΚΕ μετά τις εκλογές. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ! ”

“…τέλος ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Στέλιος Τσικριτσής, κάλεσε το λαό να ψηφίσει το ΚΚΕ, με γνώμονα την επόμενη των εκλογών, γιατί θα σταθεί απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, μέσα και έξω από τη Βουλή. Για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ασκηθεί πραγματική λαϊκή πίεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ