ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡΕφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τρέχοντα θέματα και έργα του Δήμου Κιλελέρ είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στο Δήμο Κιλελέρ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της υδροδότησης όλων των διαμερισμάτων του Δήμου και διαπιστώθηκαν οι κοινές απόψεις για την προτεραιότητα των έργων που πρέπει να  δρομολογηθούν για επιλύσουν οριστικά το ζήτημα της υδροδότησης. Επιπροσθέτως συζητήθηκε το θέμα της αποχέτευσης που αφορά στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κιλελέρ άνω των 2.000 κατοίκων.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των σχολείων του δήμου, θέματα εσωτερικής οδοποιίας αλλά και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Δήμου Κιλελέρ.

Συνολικά, αποφασίστηκε να κατατεθούν μελέτες για το σύνολο των έργων το συντομότερο δυνατό γιατί είναι ιδιαίτερα πιεστικά τα χρονικά περιθώρια.

«Στο Δήμο Κιλελέρ η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίει σε συνεργασία με το Δήμο και άλλους φορείς έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα σημαίνουν θέσεις εργασίας και διάχυση κοινοτικών και άλλων κονδυλίων στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Ή αιρετή Περιφέρεια είναι με όλες της τις δυνάμεις αφοσιωμένη στην κοινή Θεσσαλική Προσπάθεια. Συνεργαζόμαστε με όλους του Δήμους της Θεσσαλίας έτσι ώστε να έχουμε αποτελέσματα και ωριμότητα έργων εν’ όψη και του νέου ΕΣΠΑ. Δίνουμε λύσεις και παρεμβαίνουμε, όπου απαιτείται, με μοναδικό γνώμονα άμεσα οφέλη για τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο κ. Θ. Νασιακόπουλος σημείωσε τα εξής: «Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε το έμπρακτο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη για το Δήμο μας. Είχαμε μια συνάντηση σε άριστο κλίμα και επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου. Είμαστε βέβαιοι και ευελπιστούμε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον για το καλό των πολιτών του Δήμου Κιλελέρ».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Δεσπόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ υπεύθυνος τεχνικών έργων και οικονομικών  Αντώνης Ρεντζιάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Μιλτιάδης Αραμπατζής, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παράλληλα έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο σημαντικό αρδευτικό έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτζατζής»:  «Κατασκευή 2ου ταμιευτήρα Γλαύκης Λάρισας» προϋπολογισμού 3.700.000ευρώ. Το έργο αυτό έχει σαν στόχο την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών.

Τα έργα του ΕΣΠΑ στο Δήμο Κιλελέρ:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ 200.669,58 €
3/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ, ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 688.800,00 €
ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ: ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 650.000,00 €
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 550.000,00 €
ΑΝΟΡΥΞΗ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΥΔΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ Τ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΑΣ & ΑΡΜΕΝΙΟΥ 1.071.000,00 €
 

ΣΥΝΟΛΟ

       3.160.469,58 €

 

.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ