ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΑΛΟΓΑ ΣΕ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ, ΡΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΛΕΡΙΑ

DSC01776Τη συνδρομή του Δασαρχείου για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ζημιών που προκαλούν σε καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής Αργυροπουλίου, Ροδιάς και Δελερίων και κυρίως στον ελαιώνα του Αργυροπουλίου κοπάδια βοοειδών αλλά και άγρια άλογα ζήτησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αργυροπουλίου Χρ. Κουτίνας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον δασάρχη Λάρισας κ. Γκάτσικο.

Όπως ανέφεραν οι κ.κ. Σαρχώσης και Κουτίνας τα βοοειδή ανήκουν σε συγκεκριμένους κτηνοτρόφους και θα πρέπει βρεθεί τρόπος για να περιοριστούν, ενώ για τα άλογα εξέφρασαν επιφυλάξεις για το αν ανήκουν σε κάποιους κτηνοτρόφους που τα διατηρούν λόγω των επιδοτήσεων και αυτή την περίοδο έχουν αφεθεί ελεύθερα ή όντως είναι άγρια προερχόμενα από διασταυρώσεις αλόγων της περιοχής που έχουν αφεθεί ελεύθερα από τους ιδιοκτήτες τους τα προηγούμενα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρχώσης για την προστασία των άγριων αλόγων και για τη διερεύνηση του καθεστώτος που ισχύει σχετικά με τη διατήρησή τους προτίθεται να επισκεφθεί και το κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων της Καρδίτσας που ασχολείται με τη διατήρηση των αυτόχθονων φυλών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ