ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κων/νος Κοντσιώτης Κων/νος, Msc Φυσικός του Γ.Ε.Λ. Φαλάνης, Αιρετό μέλος του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας

pysdeΜε έκπληξη διάβασα το «ενημερωτικό (!) δελτίο» των αιρετών εκπροσώπων του Μετώπου Ανατροπής κ.κ. Ρεμπάμπη Π. & Κοντελέ Δ. για τα όσα συνέβησαν στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας. Αν ενημέρωση θεωρείται η παρουσίαση της μισής αλήθειας, τότε είναι άξιοι μαθητές του Γκαίμπελς. Συγκεκριμένα:

α) Το θέμα με τους Υποδιευθυντές του 9ου Γυμνασίου Λάρισας το προηγούμενο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. δεν το παρέπεμψε σε καμία περίπτωση στο σημερινό, όπως γράφουν. Απλά προτού πάρει την τελική απόφαση ζήτησε να έχει και τη νομική άποψη από την Υπηρεσία. Για να μη θεωρηθεί ότι γίνεται υπέρβαση ιεραρχίας το ερώτημα απευθύνθηκε προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας και όχι κατ’  ευθείαν στο Υπουργείο Παιδείας. Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 22ης Δεκεμβρίου 2014. Η απάντηση στο ερώτημα ήταν ότι είναι αναρμόδια ως Υπηρεσία και αυτή ήρθε μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου Συμβουλίου. Εξ’  άλλου και το σημερινό Συμβούλιο προτού αποφασίσει, ζήτησε και πάλι από την Υπηρεσία, το Υπουργείο Παιδείας τώρα, μια νομική άποψη και καλά κάνει. Μπορεί να μας απασχόλησε το θέμα τρεις μήνες, αλλά η λύση δεν είναι ούτε εύκολη ούτε απλή. Από που συνάγεται λοιπόν ότι το θέμα το παρέπεμψε στο σημερινό;

β) Για το θέμα της απόρριψης των εκπρόθεσμων αιτήσεων οριστικής τοποθέτησης των δύο συναδέλφων αποσιωπάται ότι υπήρχε και 3η πρόταση. Ήταν δική μου και έλεγε «να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις» με το σκεπτικό ότι τα 3 τελευταία χρόνια το Υπουργείο έχει κάνει «λάστιχο» τις προθεσμίες που προβλέπονται από τα σχετικά Π.Δ. 50/96 και 100/97 χωρίς να έχει συνέπειες κανένας αρμόδιος. Αντί του Νοεμβρίου, άλλοτε είχαμε υποβολή αιτήσεων το Φεβρουάριο και άλλοτε τον Απρίλιο με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και αναστάτωση στους συναδέλφους. Αυτή είναι λοιπόν ολόκληρη η αλήθεια χωρίς υστεροβουλίες και μικροϋπολογισμούς.

Η απόκρυψη ενός μέρους των πραγματικών γεγονότων είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική, πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται από αιρετούς εκπροσώπους. Αν θέλει κάποιος να κάνει τον απολογισμό των θέσεων που έχει πάρει στα διάφορα θέματα που συζητήθηκαν στο Συμβούλιο είναι δικαίωμά του, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν λέγεται «γνωστοποίηση όλων όσων συμβαίνουν στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ». Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

 

Φαλάνη 7-3-2015

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ