ΠΕΘΑΝΕ Η 17ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ – ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ

44rtΗ πιο τραγική είδηση ήρθε από την Ιταλία οκτώ ημέρες μετά την πτώση της άτυχης μαθήτριας από το μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του ξενοδοχείου Χριστόφορος Κολόμβος όπου είχε καταλύσει μαζί με τους συμμαθητές της.

Το δυστύχημα έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο μετά τις δέκα το βράδυ της 4η Μαρτίου και ενώ τα παιδιά είχαν ανέβει στα δωμάτιά τους για να μαζέψουν τα πράγματά τους καθώς την επομένη θα επέστρεφαν στην Ελλάδα.

Αμέσως είχε κληθεί ασθενοφόρο. Το κορίτσι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ρώμης, υποβλήθηκε σε εγχείρηση, ωστόσο τα τραύματα που υπέστη πέφτοντας από ύψος περίπου 8 μέτρων ήταν πολύ σοβαρά.Οι γιατροί προχώρησαν σε αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο της 17χρονης κοπέλας, ενώ αμέσως μετά την επέμβαση η μαθήτρια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου υποστηριζόταν μηχανικά η αναπνοή της.

Ύστερα από αλλεπάλληλα συμβούλια, οι γιατροί βεβαίωσαν ότι η κοπέλα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γονείς της έδωσαν την αναγκαία συγκατάθεση για τη δωρεά οργάνων. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν μία περίπου ώρα. Οι γονείς της 17χρονης, οι οποίοι παρέμειναν επί μια εβδομάδα στη Ρώμη πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα σύντομα, ενώ η σορός της άτυχης κοπέλας θα φτάσει στην Ημαθία σε περίπου μια εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή έσπευσε στο σημείο αστυνομία κανείς δεν γνωρίζει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το τραγικό δυστύχημα.

Συμμαθητές της με τους οποίους μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο, αλλά και συνοδοί καθηγητές είχαν δώσει καταθέσεις, ωστόσο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η παραμικρή λεπτομέρεια.

Το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η άτυχη μαθήτρια
Το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η άτυχη μαθήτρια

Το Newsit επιβεβαίωσε την τραγική είδηση από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ημαθίας.

Συγκλονισμένοι είναι οι καθηγητές και του 2ου Γενικού Λυκείου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου φοιτούσε η 17χρονη μαθήτρια της 3ης Λυκείου.

Όπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του σχολείου Νίκος Κατσιανίδης “είμαστε σοκαρισμένοι. Αυτή την ώρα προσπαθούμε να ενημερώσουμε τα παιδιά και έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή ψυχολόγων για αυτό το δύσκολο έργο”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ