ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

!!YUΜε μήνυμα του, το οποίο εστάλη σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης, ζητά από τους αστυνομικούς να δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και να προστατεύουν τα ζώα από την κακοποίηση και την κακομεταχείριση.

Ο υπουργός, που έχει αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνει το αυτονόητο: «Η Αστυνομία οφείλει να δείχνει καθημερινά το κοινωνικό της πρόσωπο, γι’ αυτό πρέπει να προστατεύει τα ζώα από κακοποίηση ή κακομεταχείριση. Όχι μόνο να οδηγεί τους δράστες στη Δικαιοσύνη, αλλά και να φροντίζει τα αδέσποτα μέχρι να βρουν στέγη, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις φιλοζωικές οργανώσεις».

Αδιάφοροι πολλοί αστυνομικοί

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι σε πολλά αστυνομικά τμήματα της χώρας οι φιλόζωοι, που πάνε να καταγγείλουν επώνυμα περιστατικά κακοποίησης ζώων αντιμετωπίζουν την αδιαφορία των αρμόδιών, τη χλεύη, την άγνοια της νομοθεσίας εκ μέρους των αστυνομικών, ακόμα και την πρόθεση τους για συγκάλυψη των δραστών.

Τρία χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 4039/2012 δεκάδες αστυνομικά τμήματα δεν έχουν τα απαραίτητα μπλοκάκια για να κόβουν σε αυτά τα διοικητικά πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία.

zoosos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ