ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ 4ου ΚΑΙ 37ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΕ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

DSC04683Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν τα  τμήματα της Πρώτης Tάξης του 4ου  και 37ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας   επιβεβαιώνοντας την αξία του Μουσείου ως εκπαιδευτικού μέσου για τη γνωριμία με την ιστορία και την παράδοση.

Κατά την επίσκεψή τους στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας οι μαθητές των Τμημάτων ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους για τα είδη των Μουσείων, είδαν διαφάνειες σχετικά με το θέμα αυτό και παρακολούθησαν  βιωματικό πρόγραμμα για το τρισδιάστατο Μουσείο. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με εικαστική απεικόνιση του Μουσείου από τους μαθητές.

Κατόπιν, επισκέφθηκαν την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας –Μουσείο Γ. Ι.Κατσίγρα, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους της. Συγκεκριμένα,  είδαν μερικά έργα από την μεγάλη συλλογή με 150 έργα του του19ου και 20ου αιώνα καθώς και τα έπιπλα του γραφείου του μεγάλου αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν, που χρησιμοποιούσε ο Γ. Ι. Κατσίγρας  στο γραφείο του.

DSC04568.jpgAΕπίσης έγινε ανάλυση   στο έργο «Πολιτεία- Λάρισα» του Αγήνορα Αστεριάδη, με στόχο τη γνωριμία των μαθητών  με το έργο του Λαρισαίου καλλιτέχνη. Στον εκθεσιακό χώρο θαύμασαν και καλλιτεχνικές δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά .

Τα τμήματα συνόδευσαν οι δασκάλες των τμημάτων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καΐπη Γραμματή και  Δαούλα  Ειρήνη και του 37ου Δημοτικού Σχολείου Καζάνα Ζαφείρη Φωτεινή.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ