Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

2015.03.22 Ιστορία Περιοχής 008Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των Γοννιωτών αλλά και πολλών επισκεπτών στην εκδήλωση που οργάνωσαν η Πινακοθήκη Γόννων με τη στήριξη του Δήμου Τεμπών και με θέμα : «Ο Δήμος Τεμπών μέσα από την Ιστορία». Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της η συντονίστρια της εκδήλωσης και δημοτική σύμβουλος, Γεωργία Τσιόπα και ακολούθησαν οι εισηγήσεις:

Η πρώτη με θέμα “Η περιοχή των Τεμπών κατά την οθωμανική περίοδο” την οποία εισηγήθηκε ο Κώστας Σπανός, εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου».

Η δεύτερη με θέμα «Σύγχρονη Ιστορία των Γόννων»,  του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά, την οποία λόγω της πρόσφατης απώλειας του πατέρα του, διάβασε ο καθηγητής Ζήσης Παπαδημητρίου.

Η τρίτη με θέμα  “Ο Λέων των Γόννων” του Γοννιώτη Πανεπιστημιακού Απόστολου Κοντογιάννη, την οποία εισηγήθηκε ο ίδιος με τη βοήθεια της συζύγου του Μαίρης.

2015.03.22 Ιστορία Περιοχής 004Την εκδήλωση έκλεισε με την εισήγησή του ο γνωστός Γοννιώτης πανεπιστημιακός Ζήσης Παπαδημητρίου εισηγούμενος το  θέμα “Τα Τέμπη από μυθολογική και ιστορική άποψη”.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Γοννιώτη πανεπιστημιακό, Απόστολο Κοντογιάννη, ο οποίος παραχώρησε το παλιό του σπίτι (κτίσμα του 1855) για την στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου Γόννων.

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, ο αντιδήμαρχος Τεμπών, Στέλιος Σαΐτης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Γόννων, Γιώργος Μπανιώρας, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι μαζικών φορέων των Γόννων και της περιοχής και πλήθος κόσμου.

2015.03.22 Ιστορία Περιοχής 012

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ