ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΑΙΗ ΣΟΥΚΟΥ

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Χορού που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων τοΣάββατο 25 Απριλίου από 11.00-14.00, η Λαρισαία χορεύτρια και χορογράφος Φαίη Σούκου θα διδάξει Contact Improvisation (2ος όροφος, Μύλος του Παππά). Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 614449.

Το Contact Improvisation (CI), σε ένα γενικότερο πλαίσιο, στοχεύει στον πνευματικό και σωματικό συσχετισμό με το άλλο άτομο. Έτσι, δουλεύοντας σε ζευγάρια, ή ακόμη και σε ομάδες, το μάθημα αυτό βασίζεται στην επαφή, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και το συντονισμό. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι οι μεταφορές βάρους, ανάμεσα στο χορευτικό ζευγάρι, γνωρίζοντας έτσι το σώμα, τις δυνατότητες και τα όριά του. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνθέσουν τη δική τους χορογραφία contact impro, βασισμένη σε έναν σύντομο θεατρικό διάλογο (προετοιμασμένος από τον instructor).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές (επαγγελματίες και μη), σε ηθοποιούς, και σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν το contact improvisation ως χορογραφικό/ σκηνοθετικό εργαλείο.

Η Φαίη Σούκου γεννήθηκε στην Λάρισα το 1982 και ασχολείται με τον χορό από πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε χορογραφία, σωματικό θέατρο, contact improvisation στο Laban center του Λονδίνου, και musical theatre στο London studio center. Είναι κάτοχος διπλώματος ψυχοκινητικής παιδιών και yoga.

Το 2008 στη Λάρισα ξεκίνησε η χορογραφική της δραστηριότητα και έκτοτε έχει χορογραφήσει και επιμεληθεί κινησιολογικά περισσότερες απο 20 παραστάσεις. Τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και συνεργάζεται με μεγάλες παραγωγές, όπως “Η Μελωδία της ευτυχίας” & “Άννυ” σε σκηνοθεσία Θ. Μαρσέλου, “Πριν το χάραμα” των Ρέππα- Παπαθανασιου.

Σήμερα, παρακολουθεί μαθήματα “yoga & asthma” & θεραπευτικής yoga.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ