Η ΠΑΣΕΒΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ

Η γραμματεία Λάρισας της   Π.Α.Σ.ΕΒΕ καταγγέλλει την απόφαση του Δ. Σ. του ΟΑΕΔ  στις 26 Μαρτίου για την μεταφορά  των ταμειακών  διαθέσιμων  του οργανισμού ύψους  120 εκ. € στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά από αίτημα τις κυβέρνησης, προκειμένου, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της,  να πραγματοποιηθεί η δέσμευση  της 20ης Φλεβάρη για “ακέραια και έγκαιρη” αποπληρωμή προς τους διεθνείς “τοκογλύφους”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

“Η συγκεκριμένη απόφαση είχε και την θετική ψήφο του εκπροσώπου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Νίκου Αντζινά ενέργεια που κάλυψε πλήρως η πλειοψηφία του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ στις 30/3/2015.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ σε κοινωνικό εταίρο και συνομιλητή τις κυβέρνησης συνοδεύεται και με νέες υποχρεώσεις για τον ‘’νεοκυβερνητικό συνδικαλισμό’’ .

Η πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ δέχεται να πάνε τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ στην αποπληρωμή δάνειων που πάρθηκαν για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας μας, αλλά αυτή  την στιγμή δεν λένε κουβέντα για το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνεργοι αυτοαπασχολούμενοι Ε.Β.Ε. δεν έχουν καμία πρόσβαση στο ταμείο ανεργίας του οργανισμού και ότι ελάχιστοι εισέπραξαν τα ψίχουλα λόγο της ανεργίας τους  και ότι τα χρήματα αυτά είναι από τις εισφορές των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΕΒΕΛ  αναιρώντας απόφαση που πάρθηκε  στο ΔΣ αρνήθηκε να καταγγείλει τον εσωτερικό δανεισμό από τον ΟΑΕΔ  ισχυριζόμενη πως με τα 120 εκ. € πληρώθηκαν “μισθοί και συντάξεις”.

Δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι καμιά σοβαρή κριτική των παραπάνω επιχειρημάτων  και επιπλέον αποτελεί και προσβολή της νοημοσύνης των συνάδελφων και αυτό γιατί  τα 450εκ € της δόσης προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου είναι λεφτά που θα έπρεπε να πάνε σε μισθούς και συντάξεις αλλά  δόθηκαν  για την δόση των τοκογλύφων.

Η δέσμευση της πλειοψηφίας της ΟΕΒΕΛ πως “αν το ξανακάνουν υπάρχει δόλος και τότε θα το καταγγέλλουμε” μάλλον είναι για γέλια.

Μια πολύ επικίνδυνη στάση για τα συμφέροντα των ΕΒΕ εξέφρασε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αρζουμανίδης Γιάννης, μέλους του ΔΣ της ΟΕΒΕΛ, που υποστήριξε ότι αν δεν πληρωθούν κανονικά οι δόσεις θα αποτύχει η διαπραγμάτευση και θα  γυρίσουμε στα <<μνημόνια>>. Δηλαδή μας ζητεί να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα τον εσωτερικό δανεισμό προς όφελος των τοκογλύφων  για ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός για να μην μας φάει ο <<μπαμπούλας του μνημονίου>>.

Οι συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ γνωρίζουν καλά όμως καλύτερα από τον καθέναν μας πως:

-Τα μνημόνια βρίσκονται ακόμη στην παράταση της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε η κυβέρνηση  στις 20 Φλεβάρη.

– Τα μνημόνια υπάρχουν σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και η νέα κυβέρνηση τα διατηρεί στο ακέραιο.

-Τα μνημόνια είναι η ραχοκοκαλιά της στρατηγικής και πολιτικής της Ε.Ε. και τα βάρη πέφτουν πάνω στα κεφάλια των λαών της Ευρώπης

– Τα μνημόνια υπάρχουν και σφίγγουν σαν ‘’θηλιά’’ τα λαϊκά στρώματα στο χρέος που δημιουργήθηκε για λογαριασμό μιας χούφτας τραπεζών και κεφαλαιοκρατών και η νέα κυβέρνηση αναγνωρίζει και δεσμεύεται να το αποπληρώσει στο “ακέραιο και έγκαιρα” ξεζουμίζοντας και αυτή ότι απέμεινε από το λαϊκό εισόδημα και από τα λαϊκά δικαιώματα.

– Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ δεν έχουν την “πολυτέλεια” στην “ανοχή” ούτε στον χρόνο που ζητά η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της.

Το αντιμονοπωλιακό κίνημα τον ΕΒΕ διεκδικεί :

-Απαλλαγή από τα βάρη τις φοροληστείας των προηγούμενων ετών.

-Αύξηση της φορολογίας  στο 45% για το μεγάλο κεφαλαίο.

-Απαίτηση δικαιωμάτων και εισοδημάτων που χάθηκαν.

Το μεγάλο κεφαλαίο έφαγε τα δάνεια  και όχι τα λαϊκά στρώματα  να πληρώσει επιτέλους  και τον “λογαριασμό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ