ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου να μην δώσει τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλλάδος, και να προσφύγει στο ΣτΕ κατά της Π.Ν.Π., εξέδωσε η Δράση Πολιτών. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

“Μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που υφαρπάζει με τρόπο αντισυνταγματικό και ανέντιμο τα ταμειακά διαθέσιμα των Ο.Τ.Α., ευελπιστούμε ότι η δημοτική αρχή του κ. Σαρχώση θα ακολουθήσει τα παρακάτω προτεινόμενα από τη «Δράση Πολιτών» βήματα, εάν βέβαια επιθυμεί τη διαφύλαξη των συμφερόντων των δημοτών και όχι τα κομματικά εύσημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον, κανένα ευρώ δεν πρέπει να φύγει από τα ταμεία του Δήμου. Είναι χρήματα που ανήκουν στους δημότες και όχι σε μια αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση που καθημερινά υποσκάπτει την πραγματική οικονομία και το μέλλον της ελληνικής Πολιτείας.

Δεύτερον, ο Δήμος Τυρνάβου, ομού μετά των άλλων Δήμων, πρέπει να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η προαναφερομένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι κατάφωρα αντισυνταγματική, ως καταλύουσα την οικονομική αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α.

Τρίτον, ο Δήμος Τυρνάβου πρέπει να συμμετάσχει στις οποίες κινητοποιήσεις αποφασιστούν από την Κ.Ε.Δ.Ε, προκειμένου να  διασφαλίσει με δυναμικό τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών και των εργαζόμένων στις δομές του.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Σαρχώσης, με την παρέα του, παρέδιδαν μαθήματα και νουθεσίες εντός του Δημοτικού Συμβουλίου για την αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α. και για την “αντιστασιακή φύση” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στις άδικες συμπεριφορές μιας ανάλγητης κεντρικής εξουσίας. Ελπίζουμε ότι η κατάληψη της κεντρικής εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αδρανοποιήσει τα αντιστασιακά αντανακλαστικά του κ. Σαρχώση και της κουστωδίας του, ούτε έχει βάλει παρωπίδες στην αυτοδιοικητική τους οπτική.

Και μια τελική υπενθύμιση: Ήρθε η ώρα να δοθούν στους εργαζομένους του Δήμου τα χρήματα που τους οφείλονται ως επίδομα από τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2014 και 2015. Πρόκειται για δεδουλευμένα που η άμεση καταβολή τους θα ενισχύσει τους δικαιούχους και θα τονώσει την τοπική αγορά και οικονομία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ