ΒΑΡΟΥΦΑΚΙ ΔΡΑΓΑΣΑΚΙ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΙ

♦ Ναι, αντικαθίσταται ο Βαρουφάκης. Μπαίνει στη θέση του ο Χαρδούβελης ή ο Σόιμπλε.

♦ Ο… έγκυρος Eco-nomist αναφέρεται στην προκλητική ζωή του Βαρουφάκη, που κυκλοφορεί μεταξύ των άλλων με «μεγάλη μηχανή». Ενώ αν είχε μοτοσακό ή τη θωρακισμένη Μερσεντές των 750.000 ευρώ του Βενιζέλου, θα ήταν εντάξει.

♦ Προωθείται για υπουργός ένας Χουλιαράκης, αφού φαίνεται ότι δεν δέχεται ο αγαπημένος των Βρυξελλών Λουκάς Παπαδήμος. Μένει κάβα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

♦ Χρεοκοπούμε κάθε βράδυ στις 8 από τις τηλεοράσεις και κάθε Κυριακή από τις κυριακάτικες.

♦ Οι δικές μας κυριακάτικες δεν πιάνουν όμως μία μπροστά στις ξένες. Το μόνο αληθινό που λένε για την Ελλάδα είναι τα ζώδια και το σταυρόλεξο.

♦ Οι χρεοκοπίες γίνονται κατά παράδοση -για τεχνικούς τραπεζικούς λόγους- σε τριήμερα. Η κυβέρνηση σκέπτεται να καταργήσει τα τριήμερα, για να μη χρεοκοπήσουμε ποτέ.

♦ Χάνουμε τις εξόδους των τριημέρων, αλλά γλιτώνουμε την έξοδο από το ευρώ.

♦ Δεν θα χρεοκοπήσουμε όμως ποτέ, γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Είναι πεθαμένη. Εμφανίζει όμως σωτηριοφάνεια.

♦ Αρα τα τριήμερα πρέπει να τα μεγαλώσουμε. Να γίνουν με ΠΝΠ πενθήμερα.

♦ Ξανάπιασαν δουλειά οι δημοσκόποι. Ολο μειώνεται η διαφορά στην κορυφή. Ωρα είναι να χτυπήσουν και ο Πρετεντέρης με τον Θεοδωρικάκο.

♦ Θα είναι οι πρώτοι που θα αναγγείλουν μονοψήφια διαφορά. Υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, εννοείται.

♦ Η ΔΗΜΑΡ σταθερά στο 1. Στον ένα ψηφοφόρο δηλαδή.

♦ Εκλεισε τους τρεις μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και πάει φουλ για τις 100 μέρες. Αλλά δεν είχε πρόγραμμα ούτε των 100 πρώτων δευτερολέπτων.

♦ Εχει δίκιο ο Δραγασάκης που μιλάει για στραγγαλισμό. «Ο στραγγαλιστής της Βοστόνης» είναι κωμωδία μπροστά στον «Στραγγαλιστή του Βερολίνου».

♦ Στραγγαλισμός, αλλά και ασφυξία. Τέτοια ασφυξία έχουμε να νιώσουμε από την εποχή των πέλετ.

♦ Ακούγονται και τερατολογίες. Το Ρόιτερ μεταδίδει ότι, αν χρεοκοπήσουμε, τα ΑΤΜ θα δίνουν μέχρι 43 δραχμές τον μήνα.

♦ Μας λένε ότι ενώ οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών έτρωγαν, ο Βαρουφάκης μόνος κι έρημος έκοβε βόλτες στη Ρίγα. Πώς δεν μας είπαν ότι έκανε και μπουρδελότσαρκα.

♦ Αρπαξε την ευκαιρία ο Καμμένος και εξισώθηκε μόνος του με τον Βαρουφάκη, ότι έτσι θέλουν να τον φάνε κι αυτόν οι Ευρωπαίοι. Μην μπλέκουμε τα γνωστά.

♦ Καταπέλτης ήταν ο Δένδιας, που μίλησε για τα πουκάμισα έξω του Βαρουφάκη. Εχει επιχειρήματα ο άνθρωπος.

♦ Ανησυχεί, μέσω κύκλων, ο Καραμανλής για τη μη επίτευξη συμφωνίας. Φυσικό είναι να χρεοκοπήσουμε αν πηγαίνει κάποιος πέντε χρόνια στη Βουλή, δεν έχει ανοίξει ούτε μία φορά το στόμα του και πληρώνεται κανονικότατα.

♦ Το εγκυροτερότερο περιοδικό του κόσμου, το Σπίγκελ δηλαδή, έγραψε για έκθεση του ΔΝΤ που μιλάει για διπλό νόμισμα στις πληρωμές και συναλλαγές, τους τίτλους IOUs. Είναι από την αγγλική έκφραση I owe you, δηλαδή «σου χρωστάω». Καλό ακούγεται το IOU. Θα βγούμε στους δρόμους και θα φωνάζουμε ίου, ίου, ίου, ίου.

♦ «Σου χρωστάω» υπάρχει όμως και τώρα. Το λέμε όμως κάπως αλλιώς: «Γράφ’ τα».

♦ Να προσέξει ο Τσίπρας, μη γίνει Ιφιγένεια ο Βαρουφάκης, επειδή τον παρουσιάζουν τα media σαν Μήδεια, και φάμε στη μάπα κάναν Χουλιαράκη.

♦ Ιαπωνική εφημερίδα υπενθύμιζε χθες ότι η χρεοκοπία στα ιαπωνικά λέγεται Βαρουφάκι Δραγασάκι Χουλιαράκι.

Συντάκτης: Λάκης Μπέλλος/efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ