ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ – Γ. ΠΑΝΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΡΩΙ

Με τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Πανούση συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, στο περιθώριο ημερίδας με αντικείμενο την πρόληψη και αντιμετώπιση της οπαδικής βίας,  όπου οι δυο τους ήταν ομιλητές.

Ο κ. Πανούσης ενημέρωσε τον κ. Αγοραστό για την επικείμενη επίσκεψη του στη Λάρισα, εκφράζοντας την επιθυμία να επισκεφθεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ωστόσο, λόγω της επιβεβλημένης παρουσίας του Περιφερειάρχη στην Αθήνα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα, με τον κ. Αγοραστό να συζητά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών Ελλάδας ενημέρωσε τον κ. Πανούση για την  προμήθεια μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας από την Περιφέρεια, περιπολικών αυτοκινήτων, μηχανών και τζιπ για την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και μέσω του τομεακού ΕΣΠΑ ειδικών οχημάτων για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τον διαβεβαίωσε δε, πως ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διεκπεραιώσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες μέσω των Συντονιστικών Οργάνων  Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) για τη μέγιστη δυνατή αντιπυρική θωράκιση της περιοχής.

«Μέσα από τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία, στηρίζουμε την Αστυνομία, την Τροχαία και την Πυροσβεστική αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό τους, με στόχο να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη αλλά και προσδοκώντας θετικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την πρόληψη των πυρκαγιών» είπε μεταξύ άλλων στον κ. Πανούση ο κ. Αγοραστός.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ