ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Για πλήρη εξαπάτηση των αγροτών και κτηνοτρόφων κάνει λόγο ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σε δηλώσεις του αναφορικά με τη φορολόγηση των κοινοτικών επιδοτήσεων, ενόψει της συζήτησης της σχετικής τροπολογίας στη βουλή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονταν προεκλογικά ότι όχι μόνο θα διασφάλιζε τις επιδοτήσεις για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος  και την επιβίωση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, αλλά θα σταματούσε τη φορολογική λεηλασία των αδύναμων, ακυρώνοντας τους άδικους φοροεισπρακτικούς νόμους (ΕΝΦΙΑ) με την εφαρμογή ενός δίκαιου και απλού φορολογικού συστήματος, ώστε να ανακουφιστούν οι αγρότες του καθημερινού μόχθου και να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι και οι φοροφυγάδες. Αυτά έλεγαν τα στελέχη τους και μάλιστα διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι οι επιδοτήσεις δεν κινδυνεύουν και οι καλύτερες μέρες για τον αγρότη, είναι μπροστά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός και συνέχισε

«Είχαν τόσο απύθμενο θράσος που όταν προειδοποιούσαμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας ότι θα κινδυνέψουν οι επιδοτήσεις τους, μας κατηγορούσαν ότι κινδυνολογούμε και τρομοκρατούμε τους πάντες. Τώρα τι έχουν να μας πουν; Λένε ότι θα φορολογήσουν τις επιδοτήσεις από 12000 ευρώ και πάνω. Ποιες επιδοτήσεις όμως; Θα συνυπολογιστούν και οι άμεσες ενισχύσεις (τσεκ) και η συνδεδεμένη (βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, τεύτλων) και το άρθρο 68 και το de minimis και η νιτρορύπανση και τα σχέδια βελτίωσης και το πριμ εγκατάστασης των νέων αγροτών; Εμείς είχαμε εγγυηθεί ότι οι κοινοτικές επιδοτήσεις θα παραμείνουν αφορολόγητες, καθώς δεν θεωρούνται εισόδημα και θα προχωρούσαμε συγχρόνως σε πολλές διορθώσεις των αναγκαστικών μέτρων που είχαμε λάβει. Υποσχόμασταν πράγματα που μπορούσαμε να υλοποιήσουμε. Αυτοί όμως έταξαν τα πάντα. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κάρτα του αγρότη, φθηνό πετρέλαιο, άμεσες πληρωμές, αφορολόγητο στα 12000ευρώ. Και τι έκαναν από όλα αυτά; Τίποτα απολύτως».

Τέλος ο κ. Κέλλας κάλεσε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει γρήγορα το θολό τοπίο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα τονίζοντας «Η Κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τι προτίθεται να φορολογήσει. Δεν γίνεται να κινείται συνεχώς εντός της “ασάφειας,” που τόσο αγαπάει. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι  πρέπει να γνωρίζουν τι πρόκειται να πληρώσουν».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ