ΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Τη χαριστική βολή στον Πιερικό έδωσε ο Τύρναβος το απόγευμα της Τετάρτης (13/5) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ του 2ου ομίλου στη Β’ Εθνική. Τα πράγματα για την ομάδα του Αλέξη Αλεξίου ήταν ούτως ή άλλως εξαιρετικά δύσκολα μετά την αφαίρεση βαθμών, αλλά αυτή του Απόστολου Χαραλαμπίδη φρόντισε να βάλει οριστική ταφόπλακα στις μαθηματικές ελπίδες της.

Οι Θεσσαλοί κέρδισαν με 0-2 στην Κατερίνη και σημειώνοντας την πρώτη τους νίκη στο μίνι πρωτάθλημα έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της παραμονής. Πλησίασαν μάλιστα σε απόσταση βολής από την προνομιούχο 3ηθέση, καθώς πλέον υπολείπονται τρεις βαθμούς από τον Αιγινιακό.

Μοιρασμένο ήταν το α’ ημίχρονο στην Κατερίνη με κάθε ομάδα να έχει το δικό της καλό διάστημα, αλλά αμφότερες να είναι αναποτελεσματικές. Αρχικά, ο Πιερικός μπήκε δυνατά και στο 3’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τσουμάγκας δεν κατάφερε να νικήσει τον Πρίφτη από θέση τετ α τετ. Η ευκαιρία αυτή έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που είχαν την υπεροχή και είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στο 21’ μετά από προσπάθεια του Μπουζούκη, αλλά λάθος αντίδραση του Γιαννούλη.

Στη συνέχεια όμως ο Τύρναβος ανέβηκε και ισορρόπησε, αρχίζοντας να φτάνει με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Πιερικού. Ο Γκούρτσας ήταν συνεχής πηγή κινδύνων και απείλησε σε δύο περιπτώσεις. Στο 27’ ο Παπατολίκας απόκρουσε καλή προσπάθειά του και στο 36’ το σουτ του έφυγε μόλις άουτ. Το δυσάρεστο για τον Χαραλαμπίδη είναι πως ο Γκούρτσας τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 40’ από τον Μιλουτίνοβιτς.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και του β” ημιχρόνου με τη διαφορά πως αυτή τη φορά ο Τύρναβος ήταν εύστοχος. Ο Ποκόνγκ είχε μία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 48’, ενώ η απάντηση του Πιερικού ήρθε στο 52’ όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσουμάγκα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πρίφτη. Δέκα λεπτά αργότερα οι «ασπρόμαυροι» είχαν μία ακόμα τελική με τον Τσιάρα, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Τύρναβο.

Οι Θεσσαλοί, όπως και στο α’ 45λεπτο, ανέβασαν στροφές από τα μισά του ημιχρόνου και δημιουργούσαν προβλήματα στους γηπεδούχους. Στο 68’ ο Παπατολίκας απόκρουσε σωτήρια το τετ α τετ του Κυριάκου, αλλά στο 72’ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και ο Αλεξίου από κοντά τον νίκησε ανοίγοντας το σκορ. Ο Τύρναβος μάλιστα εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση του Πιερικού και στο 82’ βρήκε και δεύτερο γκολ. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Όττα, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2, σφραγίζοντας το τρίποντο για την ομάδα του.

Διαιτητής ήταν ο Καραλιόλιος (Γρεβενών), έχοντας για βοηθούς τους Ρίγκο (Γρεβενών) και Χατζηνάκου (Δράμας).

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Αλέξης Αλεξίου): Παπατολίκας, Ντόσης, Καραγιαννίδης, Καρτσαμπάς, Τσιάρας, Μπουζούκης, Μπαξεβάνος (73’ Παπαχρήστου), Γιαννούλης, Τσουμάγκας (57’ Γιαννόπουλος), Παλιάτσιος (80’ Μπαστάνης), Λαμπάκης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Πρίφτης, Κισκαμπάνης, Καραμανλής, Λαμπρόπουλος, Γκούρτσας (40’ λ.τ. Μιλουτίνοβιτς), Ντατίδης, Παληγεώργος, Όττα, Στεργιανός, Ποκόνγκ, Ιβανίδης (46’ Αλεξίου)

a-sports.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ