ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απίστευτες καταγγελίες για παράνομη επέμβαση της αστυνομίας με συμμετοχή οργανωμένου μέλους της Χ.Α ανάμεσα στους ένστολους, χρήση βίας σε καταληψίες, απλούς  κατοίκους της περιοχής  και δημοτικούς συμβούλους αλλά  και «πυρά» κατά Τζανακούλη  για τη στάση του στο θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου του ΙΚΑ χαρακτήρισαν τη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, με τα αποθεματικά να αποτελούν το κυριότερο θέμα συζήτησης της ημερήσιας διάταξης.

Οι καταγγελίες, τις οποίες επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Λάρισα Ντίνος Διαμάντος, έγιναν με παρέμβαση ομάδας νεαρών της κατάληψης «Ντουγρού» αλλά και αλληλέγγυων πολιτών οι οποίοι σε κείμενό τους έκαναν λόγο για «… 30χρονη εγκατάλειψη ενός κτιρίου στο οποίο καταγράφεται ένας θάνατος και μια πυρκαγιά, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την περιοχή και δεν θορυβήθηκε κανένας».

Σε παρέμβασή του ο πρώην δήμαρχος Κ. Τζανακούλης  υπεραμύνθηκε της στάσης της τότε δημοτικής αρχής επισημαίνοντας πως «… είχαμε αποφασίσει δέσμευση του κτιρίου αλλά υπαναχώρησε το Συνοικιακό Συμβούλιο», πράγμα το οποίο επανέλαβε για τα εγκαταλελειμμένα  κτίρια της πόλης μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, ενώ παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε ότι «η διένεξη ιδιωτικού χαρακτήρα δεν είναι υπόθεση της δημοτικής αρχής ωστόσο πήρα διαβεβαιώσεις από τον αστυνομικό δ/ντή  για μη χρήση βίας και συναντήθηκα με τον ιδιοκτήτη προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚλείνοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων επανέλαβε πως τα εγκαταλελειμμένα  κτίρια θα καταγραφούν και θα αξιοποιηθούν ενώ «… η πόρτα του Δημαρχείου είναι πάντα ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να προσφέρουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε εξέλιξη μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν η συζήτηση για τα αποθεματικά  με τη Λαϊκή  Συσπείρωση να ανεβάζει τους τόνους κάνοντας λόγο για «… μια δημοτική αρχή που βάζει πλάτη στη λεηλασία των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ