ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τα παιδιά να γεμίζουν ασφυκτικά το θέατρο μα  και τις καρδιές των διοργανωτών και δυο  λόγια για τους σπουδαίους δημιουργούς του κουκλοθίασου  «Τιριτόμπα», Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου, που «έφυγαν» από κοντά μας αφήνοντας πίσω τους ένα πλούσιο έργο, άνοιξε την Παρασκευή τις πύλες του το 1ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου  Λάρισας,

αφιερωμένο στη μνήμη των δημιουργών του και υποστηριζόμενο από την UNIMA.

Αφηγήσεις, εργαστήρια κούκλας στο Μουσείο Κούκλας, έκθεση αντικειμένων κουκλοθεατρικών  παραστάσεων, θέατρο μαριονέτας και τσίρκο δρόμου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ, που ολοκληρώνεται την Κυριακή 31/5, στο Μύλο του Παππά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι 3ήμερες εκδηλώσεις άνοιξαν με την παράσταση «Ομήρου Οδύσσεια» από τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ και την Κάτια Χαλήμαγα-Χατζή, με τις παραμυθούδες Άννα Μανιάτη-Τσιάρα, Ρία  Τριανταφύλλου  και Ηλιάννα  Μιχαλούδη, να αφηγούνται με το δικό τους τρόπο τις περιπέτειες του Οδυσσέα ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

Το 1ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου  διοργανώνεται από τον κουκλοθίασο «Τιριτόμπα- Κ. Χατζηανδρέου- Σ. Φουτζοπούλου» και την αντιδημαρχία  Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ