ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 100 ΟΙ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΓΝΛ

Διεκδικώντας δημόσιο, δωρεάν και αναβαθμισμένο σύστημα υγείας, άμεση και χωρίς περικοπές αποπληρωμή των εφημεριών, αύξηση του προϋπολογισμού  για την υγεία, άμεσες προσλήψεις μόνιμου  προσωπικού καθώς και πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για όλους οι γιατροί ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που βρίσκονται ήδη σε επίσχεση εργασίας, προχώρησαν σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η ΥΠΕ

και συνάντηση με το διοικητή της Νέστορα Αντωνίου.

Για κλίμα τρομοκρατίας έκαναν λόγο οι συνδικαλιστές καταγγέλλοντας τη στάση του γραφείου προσωπικού που υποχρεώνει ειδικευόμενους της Μαιευτικής κλινικής σε κατάθεση επί καθημερινής βάσης των χαρτιών της επίσχεσης, παρά τη σχετική παρέμβαση του διοικητή της ΥΠΕ, την ώρα που τα άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία επίσχεσης ξεπερνούν τα 100.

Ν. ΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΣΕ ΟΜΑΛΟΠΟΙΗΣΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι εφημερίες βρίσκονται όντως σε σημείο «κόκκινων γραμμών», παραδέχτηκε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει πως «προσδοκώ σε ομαλοποίηση της κατάστασης με την κάλυψη του κενού στη διοίκηση…», χωρίς να διαψεύσει σημερινά δημοσιεύματα για μετακίνηση του Κ. Καραμπάτσα  από το Νοσοκομείο του Βόλου στο Πανεπιστημιακό.

Αναφορικά με την εκκαθάριση των εφημεριών στα Κ.Υ ο διοικητής της ΥΠΕ τόνισε πως θα έχει καλύτερη εικόνα μέχρι το τέλος του μήνα απαντώντας έτσι στις αντιδράσεις των γιατρών που αναφέρθηκαν σε «περιοδεύοντες θιάσους», ενώ όπως έγινε γνωστό ανάλογα προβλήματα έχουν αντιμετωπισθεί ήδη από την 7η και την 3η ΥΠΕ.

Τέλος, αναφορικά με τους επικουρικούς του ΠΕΔΥ ο κ. Αντωνίου ανακοίνωσε ότι θα εξοφληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα 5 μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι γιατροί των Κ.Υ είναι  σε… επιφυλακή με την επίσχεση εργασίας να βρίσκεται «προ των πυλών».

Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλος και ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ