ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΠΡΟΣΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ!

Η ιδέα ενός κυκλικού διαδρόμου στα αεροδρόμια θα μπορούσε να φέρει την επανάσταση στα αεροπορικά ταξίδια, μειώνοντας τον χρόνο των πτήσεων, εξοικονομώντας καύσιμα και κάνοντας πιο αποτελεσματική τη λειτουργία των αεροδρομίων.

Ο σχεδιασμός των διαδρόμων προσαπογείωσης έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος από τότε που δημιουργήθηκαν τα αεροπλάνα.

Το πρότζεκτ με τίτλο ‘The endless runway’, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, προτείνει έναν επαναστατικό σχεδιασμό των διαδρόμων: κυκλικοί διάδρομοι γύρω από τα αεροδρόμια.

Ένας τέτοιος διάδρομος θα επέτρεπε τα αεροσκάφη να απογειώνονται και να προσγειώνονται από, και σε κάθε κατεύθυνση, θα αποφεύγονταν οι διασταυρώσεις αεροπλάνων στους διαδρόμους, και θα γίνονταν εύκολα οι προσγειώσεις ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του πρότζεκτ προτείνει κυκλικό διάδρομο που θα έχει ακτίνα 1,5 έως 2,5 χιλιόμετρα, με εύκολες αλλαγές στα υφιστάμενα αεροδρόμια. Ένας τέτοιος διάδρομος θα έχει πλάτος 400 m, επιτυγχάνοντας μια ισορροπία μεταξύ των φυγόκεντρων δυνάμεων και ζητημάτων ασφάλειας.

Το ENDLESS RUNWAY απέδειξε με επιτυχία ότι ένας κυκλικός διάδρομος είναι εφικτός, τονίζοντας τα οφέλη, τις μελλοντικές ανάγκες και τις προοπτικές.

Αν τα αεροδρόμια της Ευρώπης στρέφονταν σε ένα τέτοιο μοντέλο, θα εξοικονομούσαν καύσιμα και θα γινόταν εξορθολογισμός των αεροπορικών ταξιδιών.

Συναρπαστικές δυνατότητες προβλέπονται για τα αεροπορικά ταξίδια στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ