Τ. ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ: ΟΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΙΗΣΗ

«Στη Μακρόνησο θα δει ανθρώπους να πεθαίνουν άσχημα και τούτο  το θάνατο θα μετασχηματίσει  σε ποίηση! Ο Τάσος Λειβαδίτης ξεπερνούσε την αυτονομία του, έφτιαχνε καινούργιους κόσμους γι’ αυτό και αξίζει να τον διαβάζει κανείς».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψαν οι ομιλητές το σπουδαίο ποιητή Τ. Λειβαδίτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης-αφιερώματος που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Για το έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου δημιουργού μίλησαν ο δημοσιογράφος, ποιητής και συγγραφέας Γιώργος Δουατζής  και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Μπενάτσης, με συντονίστρια τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Χρύσα Βουλγαράκη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ηχογραφημένη ανάγνωση του «Ερωτικού», ποιήματα με τη συμβολή του ΣΜΟΥΘ, ένα μοναδικό ντοκουμέντο της ΕΡΤ με ηχογραφημένες απαγγελίες ποιημάτων από τον Τ. Λειβαδίτη καθώς και τραγούδια σε στίχους του ποιητή με την κιθάρα και τη φωνή του Σπύρου Καβαλιεράτου.

Το αφιέρωμα διοργάνωσαν η αντιδημαρχία  Πολιτισμού και Επιστημών, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ