ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΗΤΑ Η ΕΟΑΣΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Υπόμνημα στον ΕΛΓΑ με το οποίο ζητά την αποζημίωση της απώλειας παραγωγής λόγω παγετού μέσω του κανονισμού του οργανισμού απέστειλε η διοίκηση της ΕΟΑΣΛ. Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:

“Μεγάλη απώλεια παραγωγής εμφανίζεται σε καλλιέργειες του Νομού Λάρισας  όπως Νεκταρίνια, Αχλάδια, Μήλα, Αμπέλια, Ροδάκινα εξαιτίας του παγετού που έπληξε την περιοχή 21 Μαρτίου 2015.

Κατά την διάρκεια που γινόταν οι δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς, σε αυτές τις καλλιέργειες δεν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα και δεν δηλώθηκαν από τους παραγωγούς,  όμως καθώς προχωρούσε η καλλιεργητική περίοδο εμφανίστηκε σοβαρό πρόβλημα ως απόρροια του παγετού.

Συνέπεια όλων αυτών είναι να υπάρχει μεγάλη απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς καθώς πρέπει να κάνουν όλες τις καλλιεργητικές φροντίδες αφού πρόκειται για δενδρώδεις καλλιέργειες χωρίς όμως να πάρουν παραγωγή άρα και χρήματα από την πώληση της.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί των Επαρχιών Αγιάς και Τυρνάβου ζητάμε από την διοίκηση του ΕΛΓΑ και το Υπουργείο να υπάρξει η δυνατότητα στους παραγωγούς αυτών των προϊόντων να δηλώσουν την ζημιά στην παραγωγή από το παγετό ώστε να αποζημιωθούν μέσω της διαδικασίας του κανονισμού του ΕΛΓΑ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ