ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

Του Χρήστου Κέλλα*
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα δεν υπάρχει ΜΜΕ σε ολόκληρη την Ευρώπη που να μην έχει πρώτο θέμα την Ελλάδα και την πιθανότητα ενός Grexit. Ένα εξ αυτών μάλιστα έγραψε για τη «Μεγάλη Δευτέρα» της Ελλάδας, υπονοώντας το τελεσίγραφο που αντιμετωπίζει η χώρας μας από τους δανειστές στην αυριανή έκτατη σύνοδο κορυφής, μια σύνοδο κορυφής για την οποία,

κάποιοι διαρρέουν πως αν δεν υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, τότε στις συνομιλίες ανάμεσα στους εταίρους θα μπουν τα σενάρια της ελληνικής χρεοκοπίας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τελικά είχαν δίκιο. Τα νταούλια και οι ζουρνάδες χτυπάνε. Και ο χτύπος αντηχεί και φτάνει σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου. Αντί όμως να χορεύουν οι αγορές, χορεύει η χώρα στους ρυθμούς της χρεοκοπίας, μιας χρεοκοπίας που φέρνει πρόσημο αριστερό, καταρρίπτοντας έτσι με τον πλέον ηχηρό τρόπο όλους τους συσσωρευμένους μύθους της Μεταπολίτευσης.

Υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες, ακολουθώντας την πεπατημένη του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Είδαμε νοικοκύρηδες να γοητεύονται από τις απατηλές υποσχέσεις. Είδαμε επιχειρηματίες, ανθρώπους της αγοράς, χτυπημένους από τις πολιτικές της λιτότητας των προηγούμενων χρόνων να μην θέλουν να καταλάβουν την παγίδα και να αφήνονται στη σαγήνη του λαϊκισμού. Όλοι τους παρασυρμένοι από τη γοητεία της αριστερής φιλολογίας, η οποία θα έφερνε στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη το τέλος της λιτότητας και την εγκατάσταση της δημοκρατίας! Βλέπετε εμείς είμαστε οι Γερμανοτσολιάδες, αυτοί που υπηρετήσαμε τον ξένο κατακτητή, αυτοί που θυσιάσαμε τις ελληνικές οικογένειες στο βωμό σκοτεινών συμφερόντων.

Και ήταν αυτοί που μόλις αναλάμβαναν θα καταργούσαν το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο και θα ύψωναν σημαία ελληνική, εφαρμόζοντας από την πρώτη στιγμή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το διαβατήριο στο παράδεισο. Βλέπετε η χώρα μας δεν θα χρειαζόταν τις δόσεις του θανάτου. Θα χρειαζόταν μόνο αξιοπρέπεια.

 

Τέσσερις μήνες μετά, χάσαμε και τις δόσεις και την αξιοπρέπεια. Τέσσερις μήνες μετά ολόκληρη η υφήλιος συζητάει το ενδεχόμενο ενός Grexit και προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Και εμείς, από κει που δεν θα συνομιλούσαμε με τους κατώτερους υπαλλήλους της τρόικας, τρέχουμε να συναντήσουμε πλέον όποιον να ναι. Για να τον πείσουμε να δεχθεί την πρότασή μας.

Ποια είναι όμως η πρότασή μας;

Ποια είναι η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

O «λογαριασμός» των μέτρων της Αθήνας για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού ανέρχεται συνολικά σε 9,564 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016, εκ των οποίων 3,62 δισ. ευρώ αναζητούνται φέτος και τα υπόλοιπα 5,944 δισ. ευρώ το επόμενο έτος!

Την ίδια ώρα, επαναπροσλαμβάνουν τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, τους απολυμένους της ΕΡΤ, ενώ σχεδόν όλοι οι υπουργοί τακτοποιούν την εκλογική τους πελατεία στο δημόσιο!

Τώρα λοιπόν όλοι ξέρουν.

Όλοι γνωρίζουν.

Όλοι αντιλαμβάνονται πως θα πληρώσει η αγορά για να συντηρηθεί το κομματικό κράτος. Δηλαδή θα επαναλάβουμε ακριβώς τη συνταγή της χρεοκοπίας!

Θα έλεγα πως πρόκειται για φάρσα, αν δεν το βλέπαμε με τα ίδια μας τα μάτια. Δεν είναι όμως φάρσα. Είναι εφιάλτης ο οποίος τείνει να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Αυτός είναι ο λόγος που η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που αντιλαμβάνονται πλέον πως κινδυνεύει το μέλλον της χώρας, το μέλλον των παιδιών μας, αφυπνίζονται και παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Όλοι μαζί δημιουργούμε ένα μέτωπο κοινό και στέλνουμε μήνυμα, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο εξωτερικό: μένουμε Ευρώπη! Γιατι η Ελλάδα, είναι Ευρώπη.

 

*Ο κ. Χρήστος Κέλλας είναι βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ