Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ

Στη συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο ειδικός αγορητής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, βουλευτής Λάρισας, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας.

«Νομοσχέδιο ολίγον ψευδεπίγραφο και γενικώς με πολύ μεγάλα λόγια» χαρακτήρισε ο κ. Μπαργιώτας το υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πέρα από τις διατάξεις για θέματα ΑμεΑ, που κατά βάση είναι σωστές, υπάρχουν διατάξεις ρουσφετολογικές και άρθρα με σοβαρότατο δημοσιονομικό κόστος, τα οποία «είναι κυρίως μια ισχυρή πολιτική δήλωση του Υπουργείου απέναντι στη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση».

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο βουλευτής, ενώ τα ΚΕ.Π.Α. ιδρύθηκαν για να συμμαζέψουν το χάος και να προστατεύσουν το ελληνικό δημόσιο από τη σπατάλη των Επιτροπών, τελικά δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στους πάσχοντες λόγω καθυστερήσεων και γραφειοκρατίας. Ο κ. Μπαργιώτας πρότεινε ως λύση –την οποία αποδέχτηκε ο Υπουργός- την ηλεκτρονική υποβολή. Μάλιστα, όπως δήλωσε, «η λύση είναι σχεδόν έτοιμη. Την έχει αναπτύξει η Η.Δ.Ι.Κ.Α στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Μια απλή επικοινωνία με την Η.Δ.Ι.Κ.Α θα σας έδινε ένα σχεδόν έτοιμο εργαλείο ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης, όχι της αίτησης, συνολικά της διαδικασίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ