«ΣΤΑ ΥΨΗ» Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κυριολεκτικά «στα ύψη» ο πολιτικός… υδράργυρος μετά την οργισμένη αντίδραση και τις ευθείες βολές του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη κατά της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου  αλλά και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας.

Αφορμή στάθηκαν τόσο οι καταγγελίες της απούσας από τη σημερινή συνεδρίαση επικεφαλής της  παράταξης «Λάρισα- Νέα Αρχή» για απευθείας ανάθεση της διοργάνωσης 14 συναυλιών σε συγγενικό πρόσωπο της Συμπαράταξης όσο και η σημερινή έκτακτη συνέλευση δημάρχων της ΚΕΔΕ, στην οποία ο κ. Καλογιάννης επέλεξε να μην παραστεί καταγγέλλοντας τον  πρόεδρό  της Γιώργου Πατούλη για τη στάση του στο πρόσφατο δημοψήφισμα και την εμπλοκή του στα εσωκομματικά της ΝΔ και  τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚάνοντας λόγο για «ισοπεδωτική τοποθέτηση που στόχο έχει τη ζημιά και όχι την κριτική της δημοτικής αρχής» και μιλώντας για «… ένα δρόμο μηδενισμού της όποιας δραστηριότητας που δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν», αντέδρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων στις καταγγελίες Καραλαριώτου.

Ανεβάζοντας τους τόνους και αναφερόμενος στην ανακοίνωση που υπογραμμίζει πως «… η χώρα χρεοκοπεί και η Δ.Α συνεχίζει «τακτοποιήσεις»  φίλων και κολλητών» ο Απ. Καλογιάννης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα αναρωτήθηκε αν «… τώρα την έπιασε… ταράκουλο για την κατάσταση στην οποία περιήλθε  η χώρα μέσα από τις επιλογές ενός συστήματος που η ίδια υπηρέτησε ως τα μπούνια!».

Κλείνοντας ο δήμαρχος Λαρισαίων επανέλαβε πως στο δήμο δεν υπάρχουν «ημέτεροι» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η συγκεκριμένη επιλογή έγινε για πρακτικούς και ποιοτικούς λόγους ενώ όπως δήλωσε στο σώμα «… θα υπάρξουν και άλλες συναυλίες με άλλα σχήματα και ουδέποτε πρόκειται να συνηγορήσουμε στο να παίρνουν και να ξαναπαίρνουν αναθέσεις οι ίδιοι άνθρωποι».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαίρνοντας το λόγο και απευθυνόμενος  στο δήμαρχο,  ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Αρχής Δ. Γεωργάκης  ζήτησε την εκ νέου ανάθεση σε 2 τουλάχιστο σχήματα επικαλούμενος «… την ποιότητα του χαρακτήρα σας», ενώ δεν δίστασε να σηκώσει το… γάντι της αντιπαράθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά «… δώστε τη δουλειά και στον «δικό σας» για να μην γίνει ο δήμος κέντρο εξυπηρέτησης διαπλοκής και μάλιστα χειρίστου είδους!».

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΤΟΥΛΗ

«Ο άνθρωπος αυτός έχει το θράσος να ηγείται της ΚΕΔΕ βάζοντας σειρά ζητημάτων, την ώρα που όπως όλα δείχνουν εξυπηρετεί προσωπικούς σχεδιασμούς διεκδικώντας ακόμη και την ηγεσία της παράταξής του», ήταν η τοποθέτηση Καλογιάννη για τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, η οποία όπως τονίστηκε «… έχει πάρει στραβό δρόμο».

Από την πλευρά της «Λαϊκής  Συσπείρωσης» ο Π. Κρίκης  υπογράμμισε ότι «… η ΚΕΔΕ έχει σταθεί στο πλευρό των εκάστοτε κυβερνήσεων βάζοντας πλάτη σε χαράτσια και φόρους, καλώντας το λαό να επιλέξει τον τρόπο για ένα σίγουρο θάνατο».

«Τα περί εθνικής ομοψυχίας είναι μια απάτη…», κατέληξε ο κ. Κρίκης.

Τέλος στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε γνωστό πως ο Δήμος Λαρισαίων δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στη μισθοδοσία και στην επάρκεια σε καύσιμα, ενώ ήδη έχουν σταλεί επιστολές για «πάγωμα» των οφειλών σε κοινωφελείς οργανισμούς και υπηρεσίες του δήμου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ