Ο STEPHEN HAWKING ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

Ο Βρετανός κοσμολόγος Stephen Hawking τη Δευτέρα ξεκίνησε η μεγαλύτερη όλων των εποχών αναζήτηση ευφυούς ζωής στο σύμπαν με ένα εγχείρημα που θα διαρκέσει 10 χρόνια και θα κοστίσει 143 εκατομμύρια ευρώ.

Το Breakthrough Listen πρότζεκτ, που υποστηρίζεται από τον Ρώσο επιχειρηματία  Γιούρι Μίλνερ, θα είναι η πιο ισχυρή, ολοκληρωμένη και εντατική επιστημονική έρευνα που έχει αναληφθεί ποτέ για σημάδια εξωγήινης νοήμονος ζωής, θα σαρώσει τους ουρανούς.

“Σε ένα άπειρο σύμπαν, πρέπει να υπάρχουν και άλλες μορφές ευφυούς ζωής. Κάπου στο σύμπαν, ίσως, κάποια ευφυής ζωή να παρακολουθεί”, είπε ο Hawking κατά την εναρκτήρια εκδήλωση στη Royal Society Ακαδημία Επιστημών του Λονδίνου.

“Είτε έτσι, είτε αλλιώς, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ερώτημα. Ήρθε η ώρα να δεσμευτούμε για την εύρεση απάντησης, να δεσμευτούμε στην έρευνα εντοπισμού ζωής πέρα ​​από τη Γη. Πρέπει να ξέρουμε.”

Το πρότζεκτ θα χρησιμοποιήσει μερικά από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια στη Γη, αναζητώντας πολύ πιο βαθιά μέσα στο σύμπαν από ό, τι μέχρι σήμερα, σήματα ραδιοσυχνοτήτων και λέιζερ.

Η πρωτοβουλία αυτή συνεργάζεται με το Breakthrough Message, ένα διεθνή διαγωνισμό για τη δημιουργία ψηφιακών μηνυμάτων που αντιπροσωπεύουν την ανθρωπότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ