ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Καταγγελία με την οποία καθιστά υπεύθυνο τον Πρόεδρο του ΤΕΙ, τον πρόεδρο της εφορείας εστιών και προϊστάμενο της διεύθυνσης οικονομικού του ΤΕΙ καθώς επίσης και την προϊσταμένη της φοιτητικής μέριμνας, έκανε ο πρόεδρος των εστιακών φοιτητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας Μάριος Καμακάρης, ώστε να μην προβούν σε καμία παράνομη ενέργεια, σε βάρος του.

Όπως αναφέρει η οποιαδήποτε αλλαγή κλειδαριάς στο δωμάτιο που διαμένει στην εστία εν απουσία του είναι ωμή και κατάφωρη παραβίαση βασικών θεμελιακών νόμων των ατομικών δικαιωμάτων και δη αυτών που έχουν να κάνουν με την παραβίαση του οικογενειακού ασύλου όπου γίνεται με απόφαση, εντολή & παρουσία εισαγγελέα και εμού προσωπικά.

Όπως τονίζει επειδή η μέριμνα έχει αντικλείδι για όλα τα δωμάτια καθιστά υπεύθυνους όλους τους παραπάνω για οποιαδήποτε απώλεια προσωπικών αντικειμένων,  χρηματικού ποσού, εγγράφων του Συλλόγου και οποιαδήποτε προβοκάτσια διενεργηθεί στο χώρο, σημειώνοντας ότι η όποια πρόσβαση στο χώρο μπορεί να γίνει παρουσία του κατά την επιστροφή του.

Επισημαίνει ακόμη ότι καθιστά υπεύθυνους όλους εκείνους που εμπλέκονται στην επίθεση στο πρόσωπο του και για την όποια επιβάρυνση της υγείας του και προσβολή της προσωπικότητάς του.

Στην καταγγελία του ο Μάριος Καμακάρης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015, και περί ώρα 10:30 μ.μ. αναχώρησα από το δωμάτιο των εστιών όπου διαμένω με στόχο να επιστρέψω το νέο ακαδημαϊκό έτος. Ήδη έχω διανύσει το 3ο έτος και μπαίνω στο 4ο.

Η καθυστέρηση της αποχώρησής μου οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της συνδικαλιστικής δράσης, αλλά και ως πρόεδρος του Συλλόγου και εκπρόσωπος των εστιακών οικότροφων, επιβαλλόταν να βρίσκομαι στη Λάρισα, παρ’ όλο που η εξεταστική ολοκληρώθηκε 10 Ιούλη και σχεδόν το σύνολο των οικότροφων επέστρεψαν στις πόλεις τους και αυτή τη στιγμή στο ΤΕΙ διαμένουν κατά δήλωση των υπευθύνων μόνο όποιοι κάνουν πρακτική και 2-3 erasmus από την Πολωνία (περίπου 10 φοιτητές/τριες.)

Δευτέρα, 20 Ιούλη το μεσημέρι, δέχθηκα τηλεφώνημα από την προϊσταμένη της Φοιτητικής Μέριμνας και ερωτήθηκα για το πότε αποχώρησα, από το δωμάτιο και επειδή δεν άφησα το κλειδί του δωματίου θα προβούν σε αλλαγή κλειδαριάς, όπου θα παραλάβω το νέο κλειδί κατά τον ερχομό μου, αφού καταβάλω τα έξοδα γι’ αυτή την αλλαγή μαζί με το χαράτσι των 150 € για την παλαβή του κλειδιού.

Για το πότε αποχώρησα, υπενθύμισα στην προϊσταμένη ότι γνώριζε ότι θα αναχωρούσα μέσα στο Σαββατοκύριακο (18-19 Ιούλη), αφού ο ίδιος προσωπικά την είχα ενημερώσει. όπως είχα ενημερώσει και για τους λόγους που χρειάστηκε να παραμείνω πέρα τη 10η Ιούλη, που τελείωνε η εξεταστική. Όσο αφορά το κλειδί, υπενθύμισα ότι είμαι στο τρίτο έτος και καμία χρονιά δεν άφησα κλειδί, εις γνώση της μέριμνας, αφού λόγω της κατάστασής μου δεν δύναμαι να μαζεύω τα πράγματά μου. Είμαι παραπληγικός και κατά την αποχώρησή μου παίρνω μόνο τα απαραίτητα και το δωμάτιο το αφήνω χωρίς να μαζεύω τα προσωπικά μου αντικείμενα.

Για το χαράτσι των 150€, που για άλλους είναι 400€, βλέπετε έχουμε και λουξ δωμάτια!!!, το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 αιτιολογημένα αρνήθηκα να το πληρώσω, κάτι που θα το πράξω και σε αυτό το ακαδημαϊκό έτος. Άλλωστε, η προϊσταμένη της εφορείας ήταν σαφής. Επειδή δεν πλήρωσες πέρσι γι’ αυτό αν δεν μας στείλεις από τον Πειραιά που βρίσκομαι το κλειδί, έτσι ώστε όταν έρθεις για το νέο ακαδημαϊκό έτος να πληρώσεις, ειδάλλως δεν θα πάρεις δωμάτιο.

Η τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΕΙ ήταν σύντομη και μη αρμόζουσα για τη θέση του, αφού χωρίς να με ακούσει μου είπε ένα ξερό “Είναι απόφαση” και μου το έκλεισε.

Τι άλλαξε από πέρσι και πρόπερσι είναι καθαρό. Είναι η συνδικαλιστική δράση που ανάπτυξα, το ότι πρωτοστάτησα στη σύσταση του συλλόγου  κατά τα 2 τελευταία χρόνια.

Από την 1η μου εκλογή στο συμβούλιο της εφορείας εστιών το Γενάρη του 2014 μέχρι και σήμερα με ανιδιοτέλεια, θυσίες και κόστος, με συλλογικές διαδικασίες, μέσα από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, πρωτοστάτησα στην ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι οικότροφοι κατά τη διαμονή μας στις εστίες και ταυτόχρονα με ένα πλαίσιο αιτημάτων βγήκαμε αγωνιστικά και διεκδικητικά με  παραστάσεις διαμαρτυρίας, συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις, συνεντεύξεις τύπου, καταγγελίες, υπομνήματα κλπ απαιτώντας λύσεις στα προβλήματά μας. Κάτω από δύσκολες συνθήκες, ιδρύσαμε σύλλογο και ήδη έγινε η σύστασή του σε σώμα, τέλη Μάη.

Με στόχο να τσακιστεί πάση θυσία κάθε φωνή που ενημερώνει, καλεί σε αγώνα, διεκδικεί με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες, αγωνίζεται και αντιστέκεται στη βαρβαρότητα της ακολουθούμενης εδώ και χρόνια αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ο διορισμένος πρόεδρος της εφορείας εστιών και προϊστάμενος της διεύθυνσης οικονομικού του ΤΕΙ, με την κάλυψη αν όχι και στήριξη του Προέδρου του Ιδρύματος, προσπαθούν με διάφορες μεθόδους να εμποδίσουν, κάθε προσπάθεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η τελευταία προσπάθεια του εν λόγω προϊσταμένου στην Γ.Σ. του Ιδρύματος που πραγματοποιήθηκε 17-7-2015, και με ένα από τα θέματα της η εξέταση των ενστάσεων από τους οικότροφους που “πετάχτηκαν” εκτός εστιών, άρχισε την τοποθέτησή του εκτοξεύοντας ψεύδη για το άτομό μου, εν απουσία μου, με σαφή στόχο τη διαβολή μου και το “ποιόν” μου!!! όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάνοντας κρίση και για τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, κάτι που δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Σε αυτό του το παραλήρημα έχει ευθύνες ο προεδρεύων της Γ.Σ. που δεν τον διέκοψε διότι και παρόν δεν ήμουν, αλλά και εκτός θέματος ήταν. Πολλές φορές μου έχει απευθυνθεί προσωπικά με τη φράση “άντε γιατί πολλά μας τα έχεις κάνει”. Ενώ, με έγγραφό του που το διακίνησε μέσω του προέδρου του ΤΕΙ προσπάθησε να με κατηγορήσει αναληθώς ότι παραβιάζω τη νομιμότητα, ενώ ο στόχος του ήταν ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία και ο παραδειγματισμός μέσα από το άτομό μου. Η μεροληπτική δε στάση τους απέναντι στο σύλλογο είναι εξόφθαλμη, αφού ούτε καν χώρο για τη λειτουργία δεν μας έχει δοθεί.

ΒΑΡΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥΣ λέει ο λαός μας.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι μη μπορώντας να απαντήσουν στα πολλά και οξυμένα προβλήματα που για πρώτη φορά με τόσο έντονο τρόπο βγήκαν στην επιφάνεια και τα αιτήματα που προβάλουμε σχετικά με τις εστίες του ΤΕΙ, καταφεύγουν στη συκοφάντηση, τον εκφοβισμό, την τρομοκρατία τα εκβιαστικά διλήμματα προκειμένου να χτυπήσουν όποιον προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι διεκδικώντας τα δικαιώματά του, τρέμοντας στην ιδέα του φουντώματος της συλλογικής δράσης, που δειλά-δειλά κάνει τα βήματά της στις εστίες του ΤΕΙ Θεσσαλίας με τη λειτουργία του Συλλόγου μας.

Με καταγγελία του συλλόγου μας 7/7/2015 για την στάση και συμπεριφορά της φοιτητικής μέριμνας αναφέραμε μεταξύ άλλων: “Την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν από τα εκβιαστικά διλήμματα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συνοδοιπόρους τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, την ώρα που ζητούν από τις λαϊκές οικογένειες να διαλέξουν ποιά θηλιά θα βάλουν στο λαιμό τους, την ώρα που οι οικογένειές μας δεν έχουν πληρωθεί μισθούς, συντάξεις, με κλειστές τις τράπεζες, την ίδια στιγμή έρχεται και η φοιτητική μέριμνα να προσθέσει ακόμη ένα εκβιαστικό δίλημμα: Ή αδειάζετε εδώ και τώρα το δωμάτιο ή θα εφαρμόσουμε τον κανονισμό! Ή παραδίδετε το κλειδί ή θα πληρώσετε κλειδαριές, τη στιγμή που η μέριμνα έχει κλειδιά από όλα τα δωμάτια!

Η φοιτητική μέριμνα εδώ και καιρό περισσότερο θυμίζει έναν εισπρακτικό μηχανισμό, που στήνει καρτέρι το πότε μπήκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις ή ο μισθός και η σύνταξη των οικογενειών μας, παρά στην κατεύθυνση να μεριμνά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε που λόγω και των μνημονιακών πολιτικών χρόνο με το χρόνο οξύνονται, διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται.”

Μέσα από αυτή την καταγγελία μου:

α) καθιστώ υπεύθυνο τον Πρόεδρο του ΤΕΙ, τον πρόεδρο της εφορείας εστιών και προϊστάμενο της διεύθυνσης οικονομικού του ΤΕΙ καθώς επίσης και την προϊσταμένη της φοιτητικής μέριμνας να μην προβούν σε καμία παράνομη ενέργεια, αφού η οποιαδήποτε αλλαγή κλειδαριάς εν απουσία μου είναι ωμή και κατάφωρη παραβίαση βασικών θεμελιακών νόμων των ατομικών δικαιωμάτων και δη αυτών που έχουν να κάνουν με την παραβίαση του οικογενειακού ασύλου όπου γίνεται με απόφαση, εντολή & παρουσία εισαγγελέα και εμού προσωπικά.

β) Επειδή η μέριμνα έχει αντικλείδι για όλα τα δωμάτια σας καθιστώ υπεύθυνους για οποιαδήποτε απώλεια προσωπικών αντικειμένων, χρηματικού ποσού, εγγράφων του Συλλόγου και οποιαδήποτε προβοκάτσια διενεργηθεί στο χώρο. Η όποια πρόσβαση στο χώρο μπορεί να γίνει εν παρουσία μου κατά την επιστροφή μου.

γ) καθιστώ υπεύθυνους όλους εκείνους που εμπλέκονται στην επίθεση στο πρόσωπο μου και για την όποια επιβάρυνση της υγείας μου και προσβολή της προσωπικότητάς μου.

 

Με κάθε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μου,

Καμακάρης Μάριος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ