ΠΟΣΟ ΝΕΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ; KAI, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 8 ΠΟΤΗΡΙΑ…

Με το κύμα καύσωνα να απλώνεται στη χώρα, πολλοί άνθρωποι πίνουν πολύ περισσότερο νερό απ’ ότι συνήθως για να παραμείνουν δροσεροί και ενυδατωμένοι. Η λαϊκή σοφία λέει ότι πρέπει να πίνουμε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Αλλά αυτός ο αριθμός δεν βασίζεται σε οποιεσδήποτε επιστημονικές μελέτες, και οι γιατροί λένε ότι δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη συμβουλή.

Ένα νέο άρθρο που δημοσιεύεται στο Harvard Health Letter συνιστά 4 έως 6 ποτήρια νερό την ημέρα.

Το νερό είναι σημαντικό για να μεταφέρει τις θρεπτικές ουσίες στα κύτταρα σας, να ξεπλύνει τα βακτήρια από το σύστημά σας και να προλάβει την αφυδάτωση, ειδικά κατά τη διάρκεια τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, που χάνουμε περισσότερα υγρά μέσω του ιδρώτα. Οι άνθρωποι που ασκούνται πολύ, ή οι γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν, μπορεί να χρειάζονται περισσότερο νερό.

Και ενώ το σκέτο νερό είναι μια υγιεινή επιλογή που δεν θα προσθέσει επιπλέον ζάχαρη και θερμίδες στη διατροφή σας, και άλλα υγρά βοηθούν. Επιπλέον, ορισμένα τρόφιμα, κυρίως φρούτα όπως το καρπούζι, καθώς και το μαρούλι, το σπανάκι, οι σούπες μπορούν να υπολογιστούν στην ημερήσια πρόσληψη νερού.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να αγνοείτε τη δίψα σας – είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο νερό.

Τα συμπτώματα αφυδάτωσης μπορεί να περιλαμβάνουν: αδυναμία, ζάλη, ταχυπαλμίες, ατονία, λιποθυμία.

Το χρώμα των ούρων μπορεί επίσης να δείξει πρόβλημα αφυδάτωσης. Αν τα ούρα είναι σκούρα κίτρινα ή πορτοκαλί χρώματος, κατά πάσα πιθανότητα δεν πίνετε αρκετά υγρά.

Τέλος, μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι το να πίνετε νερό πριν από το γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ