ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΕΠΕΣΕ…

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα μωρά βάζουν στο στόμα τους σχεδόν κάθε ξένο αντικείμενο που μπορούν να πιάσουν στο χώρο που κινούνται.

Πριν από πέντε χρόνια, το κεφάλι ενός μωρού σχεδόν έπεσε στο Cairns Base Hospital στην Αυστραλία όταν κατάπιε αυτό που αρχικά νόμιζαν ότι ήταν ένα κουμπί. Το περιστατικό προκάλεσε κινητικά προβλήματα στο παιδί για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ενώ οι ακτινογραφίες είχαν δείξει ότι ο μικρός Όσκαρ, είχε καταπιεί ένα απλό κουμπί από πουκάμισο, αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ότι το 4 μηνών μωρό είχε καταπιεί μια ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΛΙΘΙΟΥ!

Επειδή η άργησε η σωστή διάγνωση, οι γονείς του Όσκαρ είπαν στην Daily Mail ότι η μπαταρία διάβρωσε τη σπονδυλική στήλη του παιδιού τόσο σοβαρά, ώστε το κεφάλι του σχεδόν έπεσε.

Ο Όσκαρ αναγκάστηκε να φοράει μια πλήρη πανοπλία για οκτώ μήνες για να ανακάμψει, και χρειάστηκαν 15 ώρες για να αφαιρέσουν οι γιατροί την μπαταρία.

Οι γονείς του Όσκαρ αρχικά, πριν τη σωστή διάγνωση, τον είχαν πάρει στο σπίτι, αλλά την αμέσως επόμενη μέρα επέστρεψαν στα επείγοντα, επειδή “έτρεμε το στόμα του.”

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, ο πατέρας του Όσκαρ για μια ακόμη φορά τον πήγε στα επείγοντα υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι το κεφάλι του μωρού είχε σχεδόν πέσει και ότι κινδύνευε να πεθάνει.

Η οικογένεια μήνυσε το νοσοκομείο που είχε κάνει λάθος στην αρχική διάγνωση.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο Όσκαρ ακόμα δεν μπορεί να στηρίξει πλήρως το κεφάλι του, και θα έχει κινητικά προβλήματα για το υπόλοιπο της ζωής του.

Άλλος ένας τετράχρονος δεν ήταν τόσο τυχερός, αφού πέθανε το καλοκαίρι του 2013 όταν κατάπιε μπαταρία λιθίου.

Ο Επικεφαλής του ιατρικού τμήματος Medical Negligence εξηγεί γιατί οι μπαταρίες λιθίου προκάλεσαν τόσο μεγάλη ζημιά στο μωρό:
«Η μπαταρία αντέδρασε με το σάλιο του παιδιού και προκάλεσε σοβαρή βλάβη στους ιστούς συμπεριλαμβανομένων του οισοφάγου και της αυχενικής μοίρας του».

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους γονείς για τις μπαταρίες λιθίου. Έχουν μια λάμψη που τραβάει την προσοχή των παιδιών, αλλά η κατάποσή τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ