ΤΑΜΕΙΟ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ Σ/Μ ΛΑΡΙΣΑ

Με κύριο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον των πρώην εργαζομένων των Σ/Μ Λάρισα, σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών για το Ταμείο Αφερεγγυότητας αλλά και την υπαγωγή τους σε ευρωπαϊκό  πρόγραμμα στήριξης, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο ΕΚΛ με πρωτοβουλία της διοίκησης του σωματείου  υπαλλήλων- εμποροϋπαλλήλων  Λάρισας, νέα γενική συνέλευση των πρώην εργαζομένων στη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης ανακοινώθηκε ότι αναμένονται οι καταστάσεις που αφορούν στις απαιτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να ενταχθούν όλοι στο Ταμείο Αφερεγγυότητας, με την προθεσμία για την υποβολή των δικαιολογητικών στον ΟΑΕΔ  να εκπνέει στις 2 Οκτωβρίου 2015, ενώ  όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά «…στα  ποσά περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις καθώς και προσαυξήσεις από τόκους υπερημερίας».

Θετικές είναι και οι πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την αίτηση ένταξης των πρώην εργαζομένων σε ευρωπαϊκό  πρόγραμμα στήριξης, με το σωματείο να παρακολουθεί τις εξελίξεις αφού «… πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία την οποία δυσκολεύει το γεγονός πως πρέπει να αποδειχθεί πως η επιχείρηση έκλεισε λόγω κρίσης».

«Το υπουργείο Εργασίας μας έχει υπ’ όψιν, αλλά το ότι έγινε αίτηση δεν συνεπάγεται πως θα παρθεί και το Ταμείο, έτσι σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης το υπουργείο θα πρέπει να επανέλθει με νέα αίτηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους μας», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης ορίζεται με βάση την τελευταία απόλυση στην επιχείρηση, με καταληκτική ημερομηνία στις 6 Σεπτεμβρίου 2015.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ