SMS ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΟΛΟΙ ΑΘΗΝΑ

Μ ένα λακωνικό SMS κλήθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν στην Αθήνα, μέχρι νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ώρες αφού επιτεύχθηκε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την εφαρμογή του νέου προγράμματος. Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί το προσχέδιο του τρίτου Μνημονίου στη Βουλή –Ζωής θέλοντος- και την Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Πέρα από την ανάγκη να ψηφιστεί άμεσα η συμφωνία, ένας από τους βασικούς λόγους της βιασύνης είναι ότι αύριο -Τετάρτη- θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές για το μνημόνιο ενώ δεν αποκλείεται να συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί ποδός βρίσκονται και οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Πότε θα ανοίξει η Βουλή;

Σήμερα θα συνεδριάσει εκτάκτως η Διάσκεψη των Προέδρων ώστε να ανοίξει το ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο έκλεισε για λίγες ημέρες (6/8-16/8) λόγω θέρους, ωστόσο πηγές αναφέρουν ότι μπορεί απλά να επαναλειτουργήσει μόνο με απόφαση της ίδιας της Προέδρου της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σχετικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη ψήφιση της νέας συμφωνίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να εισαχθεί αύριο προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές και την Πέμπτη προς συζήτηση στην Ολομέλεια και ψήφιση, ώστε να υπάρχει χρόνος να ενημερωθούν οι βουλευτές. Ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ακολουθηθεί η πεπατημένη των τελευταίων ψηφοφοριών, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση των προαπαιτούμενων στις Επιτροπές και ψηφίστηκαν εντός της ίδιας ημέρας.

ipop.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ