Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Μετά την ανακοίνωση της α΄ φάσης των επιλογών για τα παιδιά που θα ενταχθούν στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, για τη νέα περίοδο 2015 -16  και μετά από ερωτήματα συμπολιτών, από το Δήμο Λαρισαίων  διευκρινίζονται τα εξής:

Τα ονόματα των 1260 παιδιών που ανακοινώθηκαν στην α΄ φάση επιλογής, αντιστοιχούν στο 50% περίπου της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών. Είναι σαφές, ότι η λίστα της α΄ επιλογής, αφορά στα μισά περίπου από τα παιδιά που θα ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς. Η πλήρωση των υπολοίπων θέσεων θα γίνει μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των παιδιών που θα ενταχθούν στους Παιδικούς Σταθμούς, μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Όπως έχει ανακοινωθεί από την ΕΕΤΑΑ οι σχετικοί πίνακες θα δημοσιοποιηθούν στις 13 Σεπτεμβρίου.

Επομένως, όσα παιδιά δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση των ονομάτων της α’ φάσης, δεν σημαίνει ότι έχουν αποκλειστεί από τους Παιδικούς Σταθμούς.

Αντιθέτως, η δημοτική αρχή, είναι σε θέση από τώρα να εκτιμήσει, ότι τα παιδιά όλων των εργαζόμενων μητέρων, που έχουν υποβάλει αιτήσεις θα ενταχθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται επίσης, ότι για πρώτη φορά φέτος και με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής εφαρμόστηκε ένας σαφές πλαίσιο μοριοδοτήσεων των αιτήσεων με οικογενειακά,  οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, ώστε και σ΄ αυτόν τον ευαίσθητο χώρο, να επικρατήσουν κανόνες διαφάνειας.

Τέλος, εκτιμάται ότι η κατάσταση στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου θα έχει ομαλοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ